Tarp kitko. Deklaravimo cirke – netikėti klounai

Vieni – juodi kaip puodai, kiti – tokie skaidrūs, kad netgi akys raibsta į juos žiūrint. Tai – politikai, pildantys viešųjų ir privačių interesų deklaracijas.

Žurnalisto Andriaus Tapino, ir jo įkurtos televizijos „Laisvės TV“, organizuojamas protestas prie parlamento, seimo rūmų, MES KALTINAM, Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalisto Andriaus Tapino, ir jo įkurtos televizijos „Laisvės TV“, organizuojamas protestas prie parlamento, seimo rūmų, MES KALTINAM, Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 1:36 PM

Užtat koks grūdas šiomis dienomis pakliuvo ne tik aklą, bet ir užmaršią vištą labiausiai primenančiam svarbiausiam valstiečių gandrui R.Karbauskiui! Paaiškėjo, kad savo deklaraciją „užmiršta“ papildyti ne tik jis, bet ir jo politiniai nedraugai.

Pasirodo, konservatoriaus A.Kubiliaus sūnus Vytautas jau kone porą metų yra bendrovės, kuri Baltarusijoje užsiima atsinaujinančios energetikos verslu, stebėtojų tarybos narys. Negana to, bendrovė dirba kolūkiuose, kurie tiesiogiai pavaldūs baltarusių „batkos“ A.Lukašenkos administracijai.

Tai sužinojęs R.Karbauskis iškart priminė, kad A.Kubilius – vienas aršiausių „socdemdarbiečio“ A.Skardžiaus, kurio šeima siejama su panašiu verslu Baltarusijoje, persekiotojų ir apkaltos siūlytojų Seime. Todėl valstiečių vedliui kilo klausimas: ar pats A.Kubilius nenusipelnė apkaltos už tai, kad nedeklaravo savo sūnaus veiklos, ir už tai, kad kovojo prieš jo konkurentą?

Tokiam juodam puodui kaip R.Karbauskis, kurio „užmirštus“ deklaruoti interesus jau sunku ir suskaičiuoti, iš tiesų lengviau gyventi paaiškėjus, kad jo kritikai – irgi juodi katilai.

Visiems jiems vertėtų pasimokyti, tarkime, iš profesionalo aplinkos viceministro D.Krinicko. Šis uolus vyriškis deklaravimo srityje atvėrė naujus horizontus, įvardijo net devynis asmenis, ryšys su kuriais gali sukelti interesų konfliktą tarnyboje, – ne tik pusbrolį ar žmonos brolį, bet ir buvusius bendrakursius ar bendraklasius, netgi žmonos pusseserės pažįstamą. Tiesa, nenurodė nė vieno pavardės.

Matant tokius vėjus mūsų politikų skaidrumo lankose net sunku nuspręsti, kad blogiau – prasta atmintis ar karikatūriškas uolumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.