Gintautas Paluckas mano, kad reikia tirti Gedimino Kirkilo ryšius su „MG Baltic“

Koncerno „MG Baltic“ santykių su politikais skandalui vis labiau purtant Lietuvos politinę sistemą, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas žada nepasigailėti partiečių, kurie turėjo ar turi ryšių su koncernu.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-18 08:38

„Visada būna nežinomųjų, bet galiu pažadėti tik vieną: jei tokie epizodai išlįstų, mes reaguotume greitai, aštriai, radikaliai. Tą rekomenduočiau ir kitiems“, – kalbėjo G.Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“.

Socialdemokratų vedlys sakė, kad kiekvienos partijos vadovybė mato, jaučia ir žino įvairiausius politinėje padangėje vykstančius procesus. Anot jo, tie, kurie dalyvauja politinėje veikloje dažnai pastebi politikų suartėjimus su verslo atstovais.

„Tie, kurie visai neseniai mėgino mūsų skyrybas (dalies frakcijos atskilimą ir socialdemokratų darbo partijos įkūrimą – Aut.) grįsti mano asmeniniu išsigalvojimu, manau, kad turėtų atsiimti tuos žodžius. Skyrybų pagrindas buvo skirtis požiūryje į politinės veiklos organizavimą.

Šiandien straipsniuose minimos aplinkybės, kur minimas Gediminas Kirkilas (naujos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas – Aut.) ir jo santykiai su „MG Baltic“ reikalauja atskiro tyrimo“, – kalbėjo G.Paluckas.

Socialdemokratų pirmininkas nepraleido progos sukritikuoti ir kitų skandale minėtų partijų, tarp jų ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD). Šios partijos sprendimą suspenduoti skandale minimo Lauryno Kasčiūno narystę partijoje G.Paluckas pavadino butaforiniu.

„Suspendavom, pažiūrėkim kas bus, bet ar išspręsta iš esmės? Reikia dabar rimtų ir radikalių sprendimų, kurie leistų sutaisyti sukompromituotą politinę sistemą, kitaip turėsime vieno oligarcho partiją, kurie apsimeta, kad gelbėja Lietuvą“, – sakė LSDP vedlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.