Ričardas Malinauskas įvardijo dirbtinių skandalų autorius

Kodėl Druskininkų meras Ričardas Malinauskas tapo politikų taikiniu?

 R.Malinauskas spaudos konferencijoje įvardino jį nuolat skundžiančius politikus. <br> T.Bauro nuotr. 
 R.Malinauskas spaudos konferencijoje įvardino jį nuolat skundžiančius politikus. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-21 13:12, atnaujinta 2018-05-21 14:46

Pirmadienio rytą Vilniuje spaudos konferenciją surengęs Druskininkų meras Ričardas Malinauskas prisistatė ne Druskininkų savivaldybės meru, o tiesiog R.Malinausku.

Jo teigimu, į spaudos konferenciją buvo kviesti ir penki gerai žinomi Lietuvos teisininkai, bet „dėl asmeninio savo, savo šeimos ir karjeros saugumo atsisakė dalyvauti“.

R.Malinauskas teigė skambinęs ir vienam kaltinamųjų politinės korupcijos byloje Eligijui Masiuliui, kuris anksčiau ne kartą aktyviai ieškojo kabliukų Druskininkų savivaldybės ir mero veikloje. Jis sakė gavęs E.Masiulio elektroninį laišką, kuriame rašoma, jog jam gėda už tai, ką darė tuomet.

„Nurodymų telefonu ir SMS buvo daug ir įvairių, bet įrašai nėra išsaugoti“, – E.Masiulį, kurio susirašinėjimai su prezidente D.Grybauskaite neseniai buvo paviešinti, citavo R.Malinauskas.

Meras apžvelgė su juo bei Druskininkų savivaldybe susijusias bylas ir jas galimai kurpiančius politikus bei teisėsaugos pareigūnus.

„Visus asmenis vienija vienas labai aiškus ir paprastas dalykas – verslas“, – teigė R.Malinauskas. Jis nurodė, jog vienas nuolatinių skandalų kurstytojas – Druskininkų liberalas Valdas Trinkūnas, dažnai bendraujantis su Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Vitalijumi Gailiumi.

Kiti R.Malinausko įvardinti dirbtinius skandalus keliantys politikai – buvęs Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, kuris su V.Trinkūnu kartu yra žaidę rankinį.

Dar vienas aktyvių skundų apie Druskininkus rašytojų – Seimo narys Jurgis Razma.

„Nežinia, kiek teismų procesų Druskininkų savivaldybė turi su šiuo Seimo nariu. Nors jis nėra rinktas Druskininkuose, kartą per mėnesį kurorto savivaldybę net dėl smulkmenų paduoda į teismą“, – pasakojo R.Malinauskas. – 2011 metais prasidėjo ypatingų bylų karuselė. Jos buvo 39, bet kelios jų baigėsi visišku šnipštu“.

Viena, jo teigimu, jokio pagrindo neturinčių bylų – vadinamojo Vijūnėlės dvaro istorija, kuri jau pasiekė Europos žmogaus teisių teismą (EŽTT).

Anot R.Malinausko: Vijūnėlės dvaras – tik eilinis pastatas, stovintis geroje vietoje, todėl netrūko norinčiųjų jį privatizuoti.

„Galiu pasakyti, kad viskas buvo daroma labai atsakingai – projektai buvo derinami ir su statybos inspekcija, ir su Aplinkos ministerija“, – kalbėjo R.Malinauskas, šią situaciją pavadinęs politinio susidorojimo objektu.

„Šioje byloje teisė nebuvo prioritetas. Teisė buvo tik įrankis, galimai panaudotas ne teisingumo paieškoms“, – kalbėjo advokatų bendrijos „Jurex“ advokatė Jurgita Judickienė.

R.Malinausko žiniomis, prieš Aukščiausiojo Teismo sprendimą dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro į Prezidentūrą buvo iškviestas Aukščiausiojo Teismo pirmininkas. Tai esą galėjo turėti įtakos ir teismo sprendimui.

Meras priminė, jog šalia Vijūnėlės tvenkinio, ant valstybinės žemės stovi ir V.Trinkūnui priklausantys pastatai, tačiau ieškinį vietos politikui pareiškusi Nacionalinė žemės tarnyba teismus pralaimėjo.

R.Malinauską stebina ir kiti teismų sprendimai. Vienas jų – įpareigojimas nugriauti dalį jo paveldėtos sodybos Latežerio kaime.

„Gal ir yra stebuklų pasaulyje, bet stebukladarių daugiau negu stebuklų“, – apie teismų sprendimus kalbėjo R.Malinauskas.


 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.