E. Sakalauską siūloma skirti VTEK pirmininku

Antradienį Seimui planuojama pateikti siūlymą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininku skirti teisininką Edmundą Sakalauską.

 Antradienį Seimui planuojama pateikti siūlymą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininku skirti teisininką Edmundą Sakalauską.<br>V.Balkūno nuotr.
 Antradienį Seimui planuojama pateikti siūlymą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininku skirti teisininką Edmundą Sakalauską.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

May 22, 2018, 8:10 AM

Tokį nutarimo projektą antradienį ketina pristatyti Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Tikimasi, kad dar gegužės pabaigoje, po svarstymo frakcijose ir komitetuose, Seimas balsuos dėl E. Sakalausko kandidatūros.

Pernai lapkritį E. Sakalauskas buvo paskirtas VTEK nariu. Anksčiau vadovauti VTEK buvo siūlyta Virginijaus Kanapinsko kandidatūra, tačiau ji nesulaukė Seimo pritarimo.

E. Sakalauskas Lietuvos policijos akademijoje (dabartiniame Mykolo Romerio universitete) 1993 m. įgijo teisės mokslų bakalauro laipsnį, 1995 m. - teisės mokslų magistro laipsnį.

VTEK yra Seimo įsteigta ir jam atskaitinga kolegiali institucija, vykdanti valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų ir lobistų veiklos priežiūrą bei korupcijos prevenciją.

VTEK sudaroma iš penkių narių. Jie skiriami iš nepriekaištingos reputacijos, aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip penkerių metų darbo stažą turinčių Lietuvos Respublikos piliečių. VTEK narys yra valstybės pareigūnas. VTEK nario kadencijos trukmė - penkeri metai.

VTEK pirmininką iš šios komisijos narių Seimo Pirmininko teikimu skiria Seimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu