Reitingų viršūnėje atsidūręs V. Matijošaitis – apie keistą jausmą ir bučinį prezidentei

Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui vos per trejus aktyvios veiklos viešojoje erdvėje metus pavyko padaryti tai, apie ką daugelis politikų gali tik svajoti – jis atsidūrė populiariausių šalies politikos veikėjų sąrašo viršuje. 

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis užkopė į populiariausių šalies politikų reitingo viršūnę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno meras Visvaldas Matijošaitis užkopė į populiariausių šalies politikų reitingo viršūnę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 11:55 AM, atnaujinta May 25, 2018, 3:32 PM

V.Matijošaitis iš sosto išvertė kelerius metus pirmavusią prezidentę Dalią Grybauskaitę. Kai bendrovė „Vilmorus“ paskelbė naujausius apklausos rezultatus, juodu viešėjo Belgrade ir laukė Kauno „Žalgirio“ akistatos su Maskvos CSKA krepšinio klubu Eurolygos finalo ketverto varžybose. 

– Per trejus metus tapote populiariausiu šalies politiku. Ar pats galėtumėte paaiškinti tokio reiškinio priežastis? – naujienų portalas lrytas.lt paklausė V.Matijošaičio.

– Man irgi keista. Tačiau tai nėra mano asmeniniai reitingai. Visada sakau, kad dirbant komandoje reikia ir kumščiu stalą padaužyti, bet tai reikia padaryti taip, kad visi prie stalo sėdintys žmonės neįsižeistų ir pačiam negalima įsižeisti, jeigu kažkas trinkteli kumščiu ir pasako, kad nesi teisus.

Kai šito pavyksta išvengti, darbai juda. 

Galbūt žmonės mato daugiau negu aš pats, todėl vertina atliktus darbus. Man pačiam atrodo, kad per mažai darbų Kaune padaryta. 

Jeigu paklausčiau prie šio stalo dažnai sėdinčių žmonių, ar jie patenkinti tuo, ką nuveikėme per trejus metus, jie pasakytų, kad buvome sau iškėlę dvigubai daugiau tikslų. 

Žinoma, kai kas džiugina. Pavyko smarkiai pagerinti gatvių būklę, sutvarkėme parkus bei sporto aikštynus, nebeliko problemų dėl patekimo į vaikų darželį. Dėl S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos vyksta teismo procesas, tačiau darbai greitai vis tiek prasidės.

Kartais ima pyktis, kai bet kas gali rašinėti skundus, o jų nagrinėjimas tęsiasi pusę metų ar metus. Valstybė yra nustačiusi sudėtingas procedūras, privačiame versle jos atliekamos daug paprasčiau. 

Prasidėjo Laisvės alėjos rekonstrukcija. Naujai sudėliojome konkurso sąlygas ir dabar vietoj 8 metų tai padarysime per dvejus metus. 

Puikiai susitvarkome su kainodara, todėl šiuo metu niekas visoje šalyje negauna tokių gerų įkainių gatvių remontui, nes Kaune numatytos didelės darbų apimtys. 

Pakvietėme ir paskatinome pastatų savininkus tvarkyti fasadus. Parengėme gražią programą, kuri prisideda prie fasadų atnaujinimo ir gaunamų paraiškų skaičius didėja. 

Tikimės, kad visi Laisvės alėjos pastatai bus nudažyti, kol mes ją atnaujinsime.

–​ Suprantama, kad darbus mato kauniečiai, tačiau populiariausius politikus renka visos šalies gyventojai. 

Kaunas yra Lietuvos širdis. Gal mes, kauniečiai, natūraliai priimame tai, kas vyksta. Rečiau apsilankantys žmonės mato pokyčius. O jie vis drąsiau ir dažniau užsuka į Kauną, nes nebijo sudaužyti automobilio ratų, gali apsilankyti geruose restoranuose, teatruose. Kaune yra ką veikti. 

Grįžta emocinis pasitikėjimas Kaunu, miesto įvaizdis smarkiai pasikeitė visoje Lietuvoje. 

–​ Koks jausmas žinant, kad esi populiariausias politikas?

– Šito nesureikšminu, nes tuomet kiltų sunkumų, ką daryti su tuo populiarumu. Žinoma, smagu, kai esi vertinamas. 

Privačiame versle galima pasiekti neregėtų aukštumų – kasdien skraidyti lėktuvu, bendrauti su verslo elitu, sudaryti įspūdingo dydžio sandorius, tačiau dauguma žmonių šito neįvertins. Jiems atrodys, kad dirbi tik sau. Visai kitoks vertinimas, kai ateini dirbti miestui.

Smagiausia, kad aplink yra tiek daug jaunų žmonių, kurie ir atlieka didžiąją dalį darbų. Aš daugiau esu šios komandos veidas.

 Gal viešėdami Belgrade su prezidente Dalia Grybauskaite aptarėte naujausius reitingus?

– Ne, nekalbėjome. Kai „Žalgiris“ laimėjo prieš CSKA, tik tuomet priėjau prie premjero Sauliaus Skvernelio, Arvydo Sabonio ir su prezidente Dalia Grybauskaite pasibučiavome, pasveikinome su pergale. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.