Karas dėl A. Kubiliaus nerimsta: vieni pyksta, kiti – laido juokus

Nors opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Andriaus Kubiliaus sūnus Vytautas pasitraukė iš „Modus grupės“ stebėtojų tarybos, valdantieji valstiečiai nerimsta. Jie ir toliau reikalauja, kad konservatorius būtų pašalintas iš Artūro Skardžiaus apkaltos komisijos.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Andrius Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 29, 2018, 4:44 PM

Dar praėjusią savaitę Seimui buvo pateiktas audringas diskusijas iššaukęs siūlymas, kad A.Kubilius nebūtų komisijos, kuri nuspręs, ar A.Skardžius nusipelnė apkaltos, nariu. Valstietė Agnė Širinskienė tokį siūlymą pagrindė tuo, kad A.Kubiliaus sūnus turi interesų Baltarusijoje.

„Matau objektą“

Seime norint svarstyti šį klausimą TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis kreipėsi į pasiūlymo teikėjus ir siūlė jį atsiimti.

„Kadangi išnyko objektas, dėl kurio buvo teiktas šitas nutarimas, tai reiškia, kad nėra net numanomo jokio interesų konflikto, nutraukti visi ryšiai. Tai gal projekto autoriai norėtų jį atsiimti?“ – klausė G.Landsbergis ir pridūrė, kad jei projektas nebus atsiimtas, frakcijos vardu prašo pertraukos klausimo svarstyme.

Į tai sureagavusi Agnė Širinskienė atsakė, kad objektą mato: „Aš matau tą objektą salėje, jis neišnyko ir konfliktas neišnykęs, komisija maksimaliai diskredituota. Kuo jūs ilgiau tempiate, tuo labiau diskredituota.“ Valstietė taip pat ragino A.Kubilių prisiimti atsakomybę ir „nesidangstyti sūnumi“.

Po tokių jos žodžių netruko sureaguoti pats A.Kubilius. Jis ragino nustoti A.Širinksienę meluoti ir šmeižti jį bei jo sūnų. „Jūs pati žinote. Taip, jūs priekaištavote, kad mano sūnus buvo stebėtojų tarybos narys – jis iš ten išėjo. Jūs toliau norite mane išmesti iš komisijos? Aš žinau priežastį – jūs norite gelbėti A.Skardžių kartu su R.Karbauskiu, nes kažkodėl jis jums labai brangus“, – kritikos valdantiesiems negailėjo A.Kubilius.

Konflikto nutraukti A.Širinskienė nepanoro ir atsakė A.Kubiliui. Ji teigė, kad A.Kubiliaus sūnus kreipėsi dėl atleidimo, tačiau kol kas nėra aišku, ar jis iš tikro buvo atleistas.

Kadangi valdantieji projekto neatsiėmė, buvo balsuota dėl G.Landsbergio siūlymo padaryti pertrauką. Balsų dauguma tam buvo pritarta.

Pasiūlė pasikeisti pavardę

Po balsavimo konservatorius Andrius Navickas juokavo: „Pritariu A.Širinskienei ir Petrui Gražuliui. Objektas lieka. Iki ketvirtadienio objektas galėtų išsižadėti vaikų, žmonos, giminaičių. Gabrieliau, nesijuokit ir jus tai liečia, ir jūs turėtumėt tai padaryti.

Aš manau, kad jūs turėtumėte pasikeisti pavardes. Jei to nepakaks tada galite vaikščioti su geltonom raidėm „Esu konservatorius“. Jei to nepakaks, balsuosime ketvirtadienį, bet laiko turite tik iki ketvirtadienio, nes Agnė ir Petras stebi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.