Pravieniškėse auga įtampa – iš Alytaus atvežti nuteistieji bijo kraujo praliejimo

Trečiadienį vakare kilo konfliktas Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. Keli nuteistieji atsisakė išeiti iš drausmės izoliatoriaus ir tikino išgirdę grasinimų susidoroti. Vyrai aiškino neva jų gyvybei iškilo pavojus. 

Pravieniškių pataisos namuose trečiadienį kilo konfliktas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Pravieniškių pataisos namuose trečiadienį kilo konfliktas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 7:09 PM, atnaujinta May 30, 2018, 7:54 PM

Konfliktas įsiplieskė dar antradienį, kai iš Alytaus pataisos namų į Pravieniškių įkalinimo įstaigą (Kaišiadorių r.) buvo atvežta apie 80 nuteistųjų. Taip pasielgta siekiant išskirti nesutariančius nuteistuosius. 

Vis tik Pravieniškių pataisos namų I kolonijoje atsidūrė ir dalis skriaudikų. Dėl šios priežasties trečiadienį penki nuteistieji atsisakė palikti bausmės izoliatoriaus patalpas - tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino jaunuolis, kurio brolis šiuo metu atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose ir apie kilusį konfliktą pranešė kalbėdamas telefonu. 

„Protestuojantiems vyrams buvo skirtas pusvalandis persikelti į gyvenamąją zoną. Neįvykdžius reikalavimų užsiminta, kad bus daug kraujo“, - kalbėjo vaikinas. Jis tikino nežinantis, kuo baigėsi šis ultimatumas. 

Pasak jaunuolio, šiuo atveju susivienijo smurtautojai ir pataisos namų darbuotojai, todėl tikimybė patirti smurtą smarkiai padidėjo, o sulaukti pagalbos - sumenko.  

„Vyksta įprastos procedūros, nieko rimto neįvyko“, - pareiškė Kalėjimų departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė. 

Ji trečiadienį nenorėjo plačiau komentuoti įvykių Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje ir žadėjo, kad Kalėjimų departamentas oficialų pranešimą išplatins ketvirtadienį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.