Tarp kitko. Pūsdamas balioną bijok pirstelėjimo

Tie, kuriems teko auginti vaikus, iki šiol žino, kaip reikia taisyklingai pripūsti balioną – ne per daug, kad nesprogtų, o pučiant būtina laikyti atokiau nuo ugnies ar aštrių daiktų.

Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 8:44 AM, atnaujinta May 30, 2018, 8:46 AM

Nežinau, ar saugumiečiai ir Seimo tyrėjai turi vaikų, bet su balionais elgtis nemoka. Juk šįmet pavasarį pradėtas pumpuoti pažymų burbulas turėjo tapti nacionalinės politinės oreivystės pažiba.

Tik nelabai pavyko. Įleido šiek tiek oro, kad kontūrai išryškėtų, žiūri visi, kad kažkas ne taip, – daug užrašų užtušuota, nematomi. O bent pusė tų, kurie matomi, labiau gandų rinkinį negu rimtą veikalą primena. Dar tarsi tyčia pašonėje dygliuotos pašto tulpės augo, tai už jų užkliuvęs balionėlis pradėjo leisti orą.

Ką daryti? Pūstelėjo smarkiau! Ir nubyrėjo dalis tų juodų dėmių. Tiktai geriau nuo to nepasidarė. Europarlamentaras V.Mazuronis vis aiškino apie kažkokią propagandinę bombą, kurios sprogimo griaunamoji galia buvo nukreipta reikiama kryptimi ir į reikiamus objektus.

Nežinau, kas tie objektai, bet politikas akivaizdžiai neteisus. Jokios bombos nebuvo.

Tai tik pažymų burbulą apdegino S.Daukanto aikštės aukuras, kai vyriausioji Lietuvos vaidilutė prabilo apie „selektyvumą“.

Žiebtuvėliu spragtelėjo ir liberalai, kurių vardas ant baliono buvo matomas aiškiausiai. Pasirodo, tekstas greičiausiai su klaidomis, todėl saugumiečiams gali tekti teisme įrodinėti, kodėl jie Liberalų sąjūdį išvadino blogojo koncerno įkurta partija. Į teismą dar gali kreiptis ir P.Auštrevičius su V.Gailiumi, taip pat daugybė kitų, kurių vardai irgi paminėti nei į tvorą, nei į mietą.

O ką jau kalbėti apie žurnalistą T.Dapkų! Pūsdami balioną saugumiečiai išsidavė, kad šį žurnalistą (o greičiausiai ir daugybę kitų) sekė 12 metų. O tai jau Europos žmogaus teisių teismo įvertinimo besiprašantis veiksmas.

Protingas oreivis, išvydęs, kad balionas ėmė svilti, kaipmat susirinktų įrangą.

Bet pažymų burbulo autoriai – ne tokio kirpimo. Kad ir degam, bet pakilsim, nes tuoj iš visų plaučių pūstelės Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai, diriguojami V.Bako!

Tik stipriai pučiant, kaip bylojo senoliai, išeinamąją angą derėtų užsikimšti, kad nebūtų vien pirstelėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.