Rinkimų užstatas Zanavykų rinkimų apygardoje – 895,2 Eur

Šių metų rugsėjo 16 d. vyksiančių naujų rinkimų į Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje nr. 64 rinkimų užstatas yra 895,2 Eur.

Rinkimai<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Rinkimai<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Jun 5, 2018, 9:16 AM

Tokį dydį nustatė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), vadovaudamasi Seimo rinkimų įstatymu ir atsižvelgdama į Lietuvos statistikos departamento šių metų gegužės 28 d. paskutinį paskelbtą šalies ūkio darbuotojų vidutinį mėnesinį bruto darbo užmokestį.

Seimo rinkimų įstatymo 41 straipsnis numato, kad rinkimų užstatas vienam kandidatui į Seimo narius įregistruoti vienmandatėje rinkimų apygardoje yra lygus paskutinio paskelbto šalies ūkio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) 1 dydžiui.

Pasibaigus šiam politinės kampanijos laikotarpiui, įstatymas įpareigoja VRK per 40 dienų grąžinti rinkimų užstatą jį sumokėjusiai partijai arba asmeniui, jeigu: politinės kampanijos dalyvis Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatyme nustatytais terminais pateiks politinės kampanijos finansavimo ataskaitą, jos priedus bei išlaidas ir pajamas pagrindžiančius dokumentus; kandidatai nepažeis Seimo rinkimų įstatymo 51 straipsnio, numatančio rinkimų agitacijos sąlygas ir tvarką, arba šiurkščiai nepažeis Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo; kandidatas rinkimuose surinks ne mažiau kaip 3 procentus atitinkamoje rinkimų apygardoje rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Tuo tarpu, pavėluotai pateikus pareiškinius dokumentus, nesurinkus Seimo rinkimų įstatyme nustatyto rinkėjų parašų skaičiaus arba panaikinus kandidato registraciją, arba neįregistravus asmens kandidatu į Seimo narius Seimo rinkimų įstatymo nustatytais pagrindais, rinkimų užstatas negrąžinamas. Negrąžintini užstatai pervedami į valstybės biudžetą.

Politinės kampanijos dalyvių registracija naujų Seimo rinkimų Zanavykų rinkimų apygardoje vyks iki birželio 25 d.

Pareiškinius dokumentus politinė partija, kelianti kandidatus, ar asmuo, nusprendęs keltis kandidatu, ir užsiregistravę savarankiškais politinės kampanijos dalyviais galės teikti nuo birželio 23 d. iki liepos 13 d.

Nauji Seimo rinkimai vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje nr. 64 rengiami šių metų rusėjo 16 dieną.

Laisva Seimo nario vieta atsirado parlamentarui Mindaugui Basčiui pasitraukus iš Seimo. Vyriausioji rinkimų komisija, vadovaudamasi Seimo rinkimų įstatymu, patenkino jo atsistatydinimo pareiškimą ir nusprendė pripažinti jo įgaliojimus nutrūkusiais nuo š. m. kovo 21 d.

Vadovaujantis įstatymu, jei buvęs Seimo narys buvo išrinktas vienmandatėje rinkimų apygardoje, šioje rinkimų apygardoje organizuojami nauji rinkimai. Nauji rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.