Seimui pritarus NSGK išvadoms, V. Pranckietis įvardijo, kieno veiklą reikėtų tirti toliau

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ abejojo, kad reikia tyrimo visiems konservatorių ryšiams su verslo koncernais, jo teigimu, geriau būtų tirti atskirų politikų ryšius.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 8:49 AM, atnaujinta Jun 6, 2018, 10:36 AM

Tai Seimo pirmininkas pasakė po to, kai antradienį Seime priimant Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo išvadas valstietis Dainius Gaižauskas teigė, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, kurie buvo valdantieji tuo metu, kai sustiprėjo „MG Baltic“ įtaka, saugiai jaustis jau nebeturėtų. Suprask, tolesni tyrimai atskleis ir tuos ryšius.

V.Pranckietis teigė, kad šiuo metu svarstomos dvi kryptys, kurių gali imtis Seimas jau patvirtinus išvadas.

„Turbūt dvi kryptys vystosi dabar – viena, kad pateikta informacija atskleidžia pagrindą kitiems tyrimams, bet turime apsispręsti, kas turi tai daryti. Gal tai gali atlikti kitos valstybės tarnybos. Bet jei bus iniciatyvos tęsti tyrimą komisijoje. Tai čia yra viena kryptis. O kita – įstatymų keitimas, jais būtų užkardomos tokios galimybės, kad poveikis verslo grupių būtų įmanomas ir nebeturėtų Seimo nariai būti nepriklausomi, mes lauksime pasiūlymų“, – sakė Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis taip pat pakomentavo ir valstiečių D.Gaižausko ir Vytauto Bako prieštaravimus vienas kitam Seimo salėje.

„Tiesiog D.Gaižauskas labai užaštrino tokią poziciją. Jis konkrečiai bando aštriai pasakyti. V.Bakas pasakė komiteto nuomonę ir manau, kad tai truputį nuramino Seimą“, – situaciją komentavo V.Pranckietis.

Jo nuomone, atskiro tyrimo konservatoriams nereikia. „Turi būti pagrindas ir reikia konkretinti, nesakyti tik konservatoriai. O sakyti kai kurie asmenys. Kad ir Mantas Adomėnas, jo pareiškimai parodo, kad su Raimondu Kurliansku buvo bendradarbiavimas, bet negalime mes tirti ištiso vieneto“, – teigė jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad antradienį Seimas pritarė NSGK išvadoms, kurios skelbia, kad verslo koncernas „MG Baltic“ ir „Rosatom“ yra paskelbti grėsmėmis.

Tačiau Seimo pirmininkas, nors ir prižindamas, kad pats, ne tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, aktyviai dalyvavo referendume dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo. Žmones skatindamas balsuoti prieš ją, o tai, galėjo būti naudinga ir grėsme pripažintai įmonei „Rosatom“.

Tačiau V.Pranckietis teigia, kad tuo metu tikrai nepalaikė „Rosatom“ interesų, o gynė Lietuvos žmonių saugumą, nuo dar vieno „monstro“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.