Visi vilniečių keliai ves į Kauną?

Artimiausiu laiku vilniečių laukia džiaugsmingas įvykis – nuolat prieš kameras besišypsantis meras kvies į naujo baseino atidarymą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

2018-06-06 06:55

Ne, ne to didelio Lazdynuose, kurio laukia nesulaukia išguiti olimpiečiai.

„Mes statėme, statėme ir pagaliau pastatėme“, – taip R.Šimašius galės pasakyti per mokyklinio lygio trumpojo baseino atidarymą Fabijoniškėse. Pastatas jau stovi, aplinka jau tvarkoma, valdžia net įkainius patvirtino.

Nors geriau būtų neskelbusi, nes sporto mėgėjai ėmė kikenti pamatę, kad savivaldybės baseine viskas kainuos brangiau nei jau veikiančiuose privačiuose sporto klubuose. Ir nieko baisaus, kad atidaryti šį baseiną buvo planuojama dar vasarį.

Reikia ne bumbėti, o džiaugtis, kad sostinės savivaldybė pagaliau pastatė nors vieną sporto objektą.

Nes iki šiol sostinės valdžia viską statė tik kalbomis, o daugelis sporto statinių, skirtingai negu Kaune, atsirado tik privačių investuotojų pastangomis.

Privatūs investuotojai pastatė „Siemens“ areną ir išvadavo sostinės valdžią nuo galvos skausmo prieš 2011 m. Europos čempionatą, šalia irgi už žiniasklaidos bendrovės pinigus atsirado „Lietuvos ryto“ krepšinio arena, taip pat vandens parkas ir uždaras sporto centras. Tenisininkai džiaugiasi SEB arena, nors dėl jos vyko dideli užkulisiniai mūšiai.

Bet sportininkams svarbu, kur žaisti, o ne kas kam ką sakė.

Jau net nepatogu minėti užkeiktą stadiono statybą ant Šeškinės kalvų.

Neseniai R.Šimašius vėl bandė spausti premjerą, bet S.Skvernelis kietai trenkė kumščiu į stalą: Vyriausybė sumokės tik tada, kai stadionas stovės ir veiks.

Nesinori karksėti, bet atrodo, kad mero planas joti į dangų ant Vyriausybės kupros neišdegė.

Betrūksta, kad ir čia Kauno savivaldybė aplenktų Vilnių ir pirmoji pastatytų šiuolaikinį stadioną ir olimpinį 50 metrų baseiną.

Vilniečiai jau įprato važinėti į koncertus ar rungtynes „Žalgirio“ arenoje, tad be vargo surastų kelią ir į stadioną, ir į baseiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.