Ką dar išaugins ekspertų perykla?

Yra pas mus visokių universitetų, tyrimų institutų, kolegijų ir net valstybės įstaigų, kuriose darbuojasi visokio plauko ekspertai. Tik ne kiekvienam jų lemta pakliūti į Seimą. Tam reikia pasitobulinti specialiuose kursuose – marginalų pamėgtame portale ekspertai.eu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 9:38 AM, atnaujinta Apr 4, 2022, 9:38 AM

Juk būtent iš ten į Seimo nario kėdę vietoj šviesaus atminimo A.Patacko 2015 metais klestelėjo toks šieno ravėjimu besidomėjęs aktorius A.Nakas. Mažai kas kreipė dėmesį į jo aštrias kalbas, kad prezidentė kenkia šalies ekonomikai ar kad prokuratūra yra mafijinė sistema, tačiau bent ledus kitiems ekspertams pralaužė.

Turime dabar Seime tokį valstietį M.Puidoką. Docentą, politologą, kuris ekspertų dirvonuose prieš keletą metų aiškino, kokia banali propaganda sklinda Lietuvoje, o kaip efektyviai veikia, pavyzdžiui, „Russia Today“, vengiantis abejotinos informacijos. Ir dejavo, kad Lietuva jau tiekia Ukrainai ginklus, nors Vokietija ir Rusija siekia taikos.

M.Puidokas tapo valstiečių vedlio R.Karbauskio dešiniąja ranka ir dar Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoju.

O dar vienas jo „bendražygis“ nuo ekspertai.eu steigėjo kėdės stryktelėjo net iki Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko posto.

Taip, tai tas pats V.Bakas, mosuojantis Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymomis prieš politinių oponentų nosis ir besimėgaujantis kovotojo už teisybę vaidmeniu, nors ne taip seniai pats Rusijos ambasadoriaus prašė, kad jis padėtų užmegzti ryšius su V.Putino kontroliuojamomis pareigūnų profsąjungomis.

Tiesa, į viršūnes patekęs politikas dabar labai nenoriai kalba apie savo įsteigtą portalą, bet patys ekspertai bent jau viešai dėkoja steigėjui, kad jis savo asmeninėmis pastangomis dar 2014 m. juos išgelbėjo nuo finansinio kracho. O juk būtent tuo metu ekspertai tiesiog šaipėsi iš VSD.

Kitąmet vyks prezidento rinkimai, tad gal taip sparčiai naujus ekspertus kepanti jų perykla pasiūlys ir savo kandidatą? Nors, aišku, geriausia jai būtų prakišti saviškį į VSD vadovo postą. Juk taip negražu, kad VSD prieš porą metų būtent ekspertai.eu paminėjo tarp įvairių keistų svetainių, kurios skleidžia prorusišką ir antivakarietišką informaciją. Šią klaidą būtina ištaisyti!

O buvęs saugumiečių vadovas M.Laurinkus ir kiti, atsargiai aiškinantys, kad tos pažymos ir skandalai naudingi tik Lietuvos priešams, tegul apsikasa pernykščiais lapais, nes dabar valdo ekspertai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.