Laisvės alėjos rekonstrukcija: medinę suolų dangą jau teko naujinti

Nauji suolai Nepriklausomybės aikštėje per metus gerokai apsilaupė. Medžio darbų ekspertai įsitikinę, kad suolai buvo nulakuoti netinkamai.

Nepriklausomybės aikštėje įrengtus suolus šį pavasarį teko atnaujinti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nepriklausomybės aikštėje įrengtus suolus šį pavasarį teko atnaujinti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-07 06:22

Atnaujintoje Laisvės alėjos atkarpoje kelias savaites vėl triūsė darbininkai. Nepriklausomybės aikštėje prieš metus pastatyti nauji apvalių formų suolai buvo apjuosti „Stop“ juostomis. Juos darbininkai šveitė ir naujino medinę paviršiaus dangą.

„Suolai buvo pastatyti praėjusių metų pavasarį, o rudenį jau pradėjo šiurti.

Jų paviršius nusitrynė ir apsilaupė. Keista, kad jie laikė taip trumpai. Įdomu, kas už atnaujinimo darbus mokės?“ – svarstė kaunietė Lilija Kučinskienė.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad pastebėję, jog medinės suolų pasostės nebelygios, savivaldybės atstovai kreipėsi į alėjos atnaujinimo darbus atlikusią įmonę „Autokausta“.

Ši pasamdė medžio darbų ekspertų įmonę „Eimosta“, kuri atliko suolų atnaujinimo darbus.

Įmonės vadovas Laurynas Eimontas sakė, kad apvalūs suolai Nepriklausomybės aikštėje buvo nulakuoti lauko sąlygoms netinkamai.

„Jiems buvo panaudota tokia alyva ar lakas, kurie neleido medienos paviršiui kvėpuoti. Todėl suolai apsilaupė, vietomis pajuodo. Mes suolų paviršių nušveitėme ir alyvavome bespalve alyva.

Dabar mediena tarnaus ilgiau. Vis dėlto lauke stovinčius suolus kasmet reikėtų iš naujo nuplauti ir užtepti alyvos“, – sakė L.Eimontas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.