Tauragės fizikos mokytojas mokiniams: „Dievulis yra visatos centras“

Žurnalistas Andrius Tapinas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dar kartą dalijasi savo sekėjų atsiųstomis nuotraukomis ir viešai gėdina už tai, kas dėstoma mokyklose.

 Fizikos mokytojo žožiai sulaukė didelio atgarsio socialiniame tinkle.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Fizikos mokytojo žožiai sulaukė didelio atgarsio socialiniame tinkle.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Žurnalistas Andrius Tapinas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalistas Andrius Tapinas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 11:02 AM

Šį kartą į jo akiratį pakliuvo Tauragės Žalgirių gimnazija, kurioje fizikos pamokoje, kaip matoma jam atsiųstose moksleivių nuotraukose, dėstoma apie žmogaus paskirtį „tarnauti aukštesnės sąmonės būtybėms, kurios karaliauja kosmose“.

Žurnalistas viešai sugėdino ir kitus pamokoje rodytus teiginius. „Kadangi kosmose yra visokiausių dažnių sąmonės, tai kai kurios kosminės būtybės maitinasi žemo sąmonės dažnio žmonių energij. Taip žmonių visuomenėje skatinamas pyktis, žiaurumas, nesantaika ir visi kiti panašūs dalykai“, „Dievulis – pasaulio centras“, – toliau išvadose rašoma moksleiviams pateiktoje medžiagoje.

Į A.Tapino paviešintą nuotrauką „Facebook“ sureagavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. „Mokytojo profesija svarbiausia ir atsakingiausia, nes mokytojo rankose svarbiausias kūrinys- žmogus. O tai, visuomenė, valstybė. Dažnai bandome savaip pasukioti ar palankstyti tas rankas, nes manom, kad išmanome geriau, nes buvome mokykloje, nes tas kūrinys mums labai svarbus, labai brangus. Bet kokios tos rankos visgi labai svarbu, ar jos valdo žmogaus ugdymo meną taip pat. Ir tai, ko negebame, neturėtume daryti.

O tai vertina mokyklos bendruomenė, vadovai. Keičiant mokytojų rengimo sistemą, mokytojų apmokėjimo modelį, profesinio augimo kelius, vertinimo modelį kuriame sisteminiame lygmenyje prielaidas tapti gerais mokytojais, skatinti, motyvuoti gerus mokytojus. O tos rankos, kurios nekuria, dėl jų galime spręsti visi, mokiniai, tėvai mokyklos taryboje, mokyklos vadovai. Atsakomybė, iniciatyva, pilietiškumas ir pasitikėjimas, stipri mokyklos bendruomenė, sėkmingos švietimo sistemos pagrindas. O šis paviešintas atvejis rodo, kad yra, kam rūpi, yra, kas pastebi, girdi, išgirs mokyklos vadovybė, steigėja savivaldybė taip pat“, – rašė ministrė, dėkodama už dėmesį, skirtą mokyklose dėstomai medžiagai.

Naujienų portalui lrytas.lt su Tauragės Žalgirių gimnazijos darbuotojais susisiekti nepavyko. Tačiau iš „Facebook“ paviešintų komentarų tampa aišku, kad tokią medžiagą mokiniams rodė naujasis gimnazijos fizikos mokytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.