Teismas priėmė Liberalų sąjūdžio skundą dėl VSD pažymos dalies

Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė Liberalų sąjūdžio partijos kreipimąsi paneigti Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje paviešintas interpretacijas, kad partija neva yra įkurta ir pilnai kontroliuojama „MG Baltic“ koncerno.

 Eugenijaus Gentvilo teigimu, neatsakingai VSD pažymoje pateikti faktai ir interpretacijos yra nepagrįsti, neatitinka tikrovės ir menkina partijos reputaciją.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Eugenijaus Gentvilo teigimu, neatsakingai VSD pažymoje pateikti faktai ir interpretacijos yra nepagrįsti, neatitinka tikrovės ir menkina partijos reputaciją.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 10:33 AM, atnaujinta Jun 8, 2018, 10:34 AM

Gegužės 29 d. Liberalų sąjūdis pateikė ieškinį dėl partijos dalykinės reputacijos menkinimo ir VSD pažymoje išdėstytų teiginių paneigimo.

Teismo prašoma pripažinti, kad teiginiai, jog partija buvo įkurta „MG Baltic“, buvo jos ilgalaikiu projektu, kad partija yra pilnai kontroliuojama šio koncerno, ir kad 2006 metais steigiamai partijai pirmininkas buvo parinktas, neatitinka tikrovės ir pažeidžia Liberalų sąjūdžio dalykinę reputaciją.

VSD prašoma šiuos teiginius paneigti viešai. Eugenijaus Gentvilo teigimu, neatsakingai VSD pažymoje pateikti faktai ir interpretacijos yra nepagrįsti, neatitinka tikrovės ir menkina partijos reputaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje