Savaitės vykiai. Tarptautinėse vištų lenktynėse triumfavo lietuvio augintinė

Neringa

S.Vaišvilaitės nuotr.
S.Vaišvilaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jun 10, 2018, 1:47 PM

* Paplūdimiuose netrukus bus sustatyti spalvingi dengti krėslai. Toks Baltijos pajūrio inventorius kurorte buvo populiarus praėjusio amžiaus pradžioje ir viduryje. Šių krėslų neringiškiams nereikėjo pirkti, juos savivaldybei padovanojo vokiečiai. Pernai rudenį Nidoje jie kūrė vaidybinį filmą apie Rytų Vokietiją – atsigabeno krėslus, o atgal nusprendė jų nebesivežti. Vokietijoje tokie krėslai – ne naujiena. Juos galima išvysti daugelio šios valstybės kurortų paplūdimiuose. Prieškariu į Kuršių neriją važiuodavo atostogauti turtingi žmonės. Jų manymu, sėdėjimas tiesiog ant smėlio buvo vertinamas kaip prastas skonis. Taip buvo Juodkrantėje. Tiesa, Nidos kurorte galiojo paprastesnės taisyklės, mat šią vietovę buvo pamėgę dailininkai. Dešimt krėslų artimiausiu metu bus pastatyta keliuose Neringos paplūdimiuose. Viename jų telpa du žmonės. Čia maloniausia įsitaisyti darganotomis dienomis ir pasislėpus nuo vėjo mėgautis jūros vaizdais.

Nida

* Prieš kelias dienas buvo nupjauta ilgaamžė trešnė, daugybę dešimtmečių augusi šalia Nidos uosto ir tapusi šios vietovės įvaizdžio dalimi. Nupjauti trešnę nuspręsta įvertinus jos būklę – sutrešęs medžio kamienas kėlė pavojų praeiviams.

Ne visų neringiškių nuomonė dėl tokio žingsnio vienoda. Yra ir tokių, kurie gailisi uosto puošmenos. Nupjauta ir netoliese, Nidos uosto pievoje, augusi pocūgė.

Pušinių šeimos medis nėra būdingas šiam kraštui. Vietoj šių ir kitų pašalintų medžių bus pasodinta naujų.

Šiauliai

* Vienos gimnazijos mokytoja pastebėjo, kad kažkas įsibrovė į mokyklos elektroninį dienyną. Buvo pakeistas prisijungimo prie elektroninio dienyno paskyros slaptažodis.

Specialistams pavykus prisijungti prie dienyno paskyros buvo pastebėta, kad suklastoti moksleivių pažymiai ir prirašyta įvairių komentarų. Tai pastebėjusi mokytoja nusprendė kreiptis į policiją.

Už tokį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Ūta

* 10 kilometrų nuo Panevėžio esančiame kaime miškininkai buvo įsirengę didelį medienos sandėlį. Po darbo valandų vogti susiruošę 31 metų ir du 38 metų Panevėžio rajono gyventojai tikėjosi, kad bus nepastebėti, tačiau nenujautė, jog miškininkai dirba keliomis pamainomis.

Per tą laiką, kol buvo užklupti, vyrai į kėbulą prikrovė 6 kubinius metrus eglinių rąstų ir ruošėsi išvažiuoti. Miškininkų pasirodymas vagišiams buvo netikėtas – vagys net nebandė bėgti. Patirtą nuostolį miškininkai įvertino 280 eurų.

Marijampolė

* Ketvirtadienio rytą iš vienos miesto mokyklos į ligoninę buvo atvežta alkoholiu apsinuodijusi 13-metė.

Medikus iškvietė mokytoja, pastebėjusi, kad mergaitė elgiasi keistai. Jai buvo nustatytas lengvas girtumas.

Degaičiai

* Telšių rajone, kelyje Šiauliai–Palanga, ties kaimu esančioje žiedinėje sankryžoje, antradienį 74 metų Pakruojo rajono gyventojas, vairuodamas „Renault Espace“, nesuvaldė automobilio.

Skriedamas automobilis atsitrenkė į kelio ženklus ir nulėkė nuo važiuojamosios kelio dalies. Per eismo įvykį žmonės nenukentėjo, apgadintas automobilis ir kelio ženklai.

Klaipėda

* Transporto eismas pakeliamuoju Biržos tiltu Klaipėdoje tapo nebe toks patogus – automobiliams draudžiama važiuoti dviratininkams skirta juosta. Viskas grįš į senas vėžes tik tuomet, kai tiltas bus suremontuotas.

Prieš kurį laiką atitrūko vienas iš šešių kontrasvorių. Iš viso tilto apačioje kabo 6 tokios tiltą pakelti padedančios betoninės konstrukcijos, sveriančios po 12 tonų.

Konstrukcijos susidėvėjo, nes nebuvo keistos nuo senojo tilto atstatymo 1948 metais.

* Sušilus orams Klaipėdoje iškilo sena problema – gražiausiose miesto erdvėse įsitaisė girtaujantys asmenys ir benamiai. Vieno prekybos centro pagrindinėje Herkaus Manto gatvėje savininkai išmontavo suoliukus, kuriuos būdavo nuolat užėmę nedirbantys asmenys.

M.Mažvydo alėjoje įsikūrusio prekybos centro tunelyje, vedančiame pagrindinio įėjimo link, ant palangių nuo ryto iki vakaro sėdėdavo, triukšmaudavo ir praeivius užkabinėdavo benamiai. Prekybininkai langus uždengė skoningomis metalinėmis grotomis (nuotr.).

Teiberiai

* 30-mečio Vilkaviškio rajono gyventojo ūkiniame pastate policijos pareigūnai rado šešis į foliją suvyniotus paketus.

Juose buvo džiovintos kanapės, pakelis su jų sėklomis, du smulkintuvai ir dvejos svarstyklės.

Anykščiai

* Kaime gyvenanti 70-metė moteris, užvakar patikėjusi, kad jai skambina į bėdą patekusi draugė, skubėjo jai padėti.

Pensininkė nesuabejojo, kad bičiulė sužalojo kitą moterį, todėl reikia pinigų.

70-metė atvažiavo į miestą, iš bankomato paėmė 500 eurų ir atidavė juos nepažįstamam vyriškiui. Policijos pareigūnai sulaikė du telefoninių sukčių bendrininkus – 31 metų Šakių rajono gyventoją ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį 40-metį.

Radviliškis

* Mieste vyko pirmasis Tarptautinis pasakų sekimo čempionatas. Čia suvažiavo dvi dešimtys pasakų sekėjų iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos. Organizatoriai leido dalyvauti ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Per varžytuves buvo pasekta 20 pasakų, o komisija išrinko geriausią pasakininką. Pirmojo čempionato nugalėtoju tituluotas Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijos moksleivis B.Juzukonis. Jis laimėjo įtaigiai papasakojęs rusų liaudies pasaką „Pagrandukas“.

Vilkaviškis

* Ketvirtadienį pavakare Beržų gatvėje užsiliepsnojo garažas, kuriame buvo 2005 metų automobilis „Volkswagen Touran“. Ugnis persimetė ir į prie pat degančio pastato stovintį 2003 metų automobilį „Audi A4“.

Gaisras garažo savininkui pridarė didelių nuostolių.

Visiškai sudegė abi mašinos, suvirinimo aparatas, įrankiai, medinės stogo konstrukcijos.

Pajūris

* Klaipėdos pajūryje jau plevėsuoja dvi Mėlynosios vėliavos – tokį įvertinimą pelnė Smiltynės ir Antrosios Melnragės paplūdimiai.

Mėlynoji vėliava – tarptautinis paplūdimio kokybės ženklas. Ji suteikiama, jei paplūdimys atitinka aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, paslaugų ir saugumo reikalavimus. Mėlynosios vėliavos šiemet plaikstysis ir Nidos bei Palangos paplūdimiuose.

Panevėžys

* Trečiadienio popietę Pušaloto gatvėje, prie geležinkelio bėgių, užsidegė sandėliai. Per gaisrą išdegė dalis stogo ir medinės jo konstrukcijos.

Spėjama, kad ugnis plykstelėjo dėl palėpėje atliktų metalo pjaustymo darbų. Nukritusi kibirkštis pateko tarp šiltinimo medžiagų ir ėmė degti. Visa laimė, kad pastatas įrengtas pagal visus priešgaisrinius reikalavimus, todėl liepsnos nepersimetė į kitas pastato dalis. Šioje teritorijoje įsikūrę daug įmonių.

Kaunas

* Ketvirtadienį Baltų prospekte gesinant gaisrą apleistame pastate rastas negyvas vyras.

Antrame aukšte degė gultas, sendaikčiai ir buitinės šiukšlės. Apiręs vyro kūnas aptiktas šiukšlėse kitoje patalpos pusėje, kur nebuvo gaisro židinio.

Lazdijai

* Jau penkioliktą rajono šventę „Pasienio fiesta“ pagyvino pirmą kartą čia surengtos tarptautinės vištų lenktynės, į kurias vietos gyventojai, baltarusis ir latvis užregistravo 28 dalyves.

Rudaminos gyventojui Vitui Ramanauskui 100 eurų pelnė čempione tapusi jo augintinė Mina, tinklu apdengtą 10 metrų ilgio trasą įveikusi per 3,8 sekundės.

Antra likusi višta uždirbo 80 eurų, o trečia – Kuodė – 50 eurų.

Alytus

* Jaunimo parke alytiškiai stebėjo, kaip pakilo Europos vicečempionės Agnės Simonavičiūtės pilotuojamas karšto oro balionas ir po gondola buvo išskleista šimto metrų ilgio Lietuvos vėliava.

Vėliavos skrydį virš miesto matė daugelis juo susižavėjusių miestiečių.

Tai buvo tarsi generalinė repeticija Nemunaičio oreivių klubui, besirengiančiam Valstybės dieną Kaune vyksiančiai 100 oro balionų fiestai „Su laisvės vėju“.

Daugai

* Neabejojama, kad Alytaus rajono miestelyje prieš vidurnaktį ūkiniame pastate ugnį įžiebė padegėjas, nes čia elektros nebuvo. Sudegė ūkinis pastatas ir apie 3 tonas grūdų, 10 kubinių metrų malkų, netoliese stovintis automobilis „Volkswagen Vento“.

Ugnis persimetė į šiuo metu negyvenamą namą ir jį smarkiai nuniokojo. Ugniagesiai liepsnas sutramdė, kol jos nespėjo pasiekti gretimo gyvenamojo namo. Šalia šių namų sausio pabaigoje buvo padegtos aukštos tujos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.