Buvęs valstietis tiki, kad artėja perversmas, – kris esminė figūra

Buvęs valstiečių frakcijos narys Bronislovas Matelis, dabar dirbantis Mišrioje Seimo narių grupėje, kalbas apie tai, kad valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis atsiprašė už Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesį, įvertino labai paprastai. Jo teigimu, Viktoro Pranckiečio kėdę užims valstietė Agnė Širinskienė.

 Buvęs valstiečių frakcijos narys Bronislovas Matelis pasakojo, kad Ramūnas Karbauskis nori pakeisti Seimo pirmininką. <br> J.Stacevičiaus nuotr. koliažas. 
 Buvęs valstiečių frakcijos narys Bronislovas Matelis pasakojo, kad Ramūnas Karbauskis nori pakeisti Seimo pirmininką. <br> J.Stacevičiaus nuotr. koliažas. 
Anot Bronislovo Matelio, R.Karbauskis nori lengvai valdomo Seimo pirmininko. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot Bronislovo Matelio, R.Karbauskis nori lengvai valdomo Seimo pirmininko. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mišrios Seimo narių grupės narys Bronislovas Matelis nenustebtų, jei Seimo pirmininko kėdėje atsidurtų A.Širinskienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mišrios Seimo narių grupės narys Bronislovas Matelis nenustebtų, jei Seimo pirmininko kėdėje atsidurtų A.Širinskienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pati Agnė Širinskienė tokias kalbas priėmė tik juoko formoje. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pati Agnė Širinskienė tokias kalbas priėmė tik juoko formoje. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Matelio teigimu, Rima Baškienė smarkiai nesutaria su A.Širinskiene. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Matelio teigimu, Rima Baškienė smarkiai nesutaria su A.Širinskiene. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 10:15 AM, atnaujinta Jun 15, 2018, 4:30 PM

Apie tokius Seime sklandančius gandus B.Matelis ketvirtadienio vakarą paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. O penktadienio rytą kalbėdamas su naujienų portalu lrytas.lt jis tą informaciją dar kartą patvirtino.

R.Karbauskiui reikia „politinio vasalo“

Politikas B.Matelis pasakojo, kad pirmąsias tokias kalbas išgirdo, kai žurnalisto Andriaus Tapino organizuoto mitingo metu Seimo pirmininkas prisipažino, kad jam gėda dėl kai kurių Seimo sprendimų.

„Kalbos ir gandai visuomet turi pagrindą. Didžiausias klausimas – kada jie realizuosis. Apie frakcijos skilimą juk irgi šnekama. Ir žmonės renkasi, tariasi, bet kol kas tai dėl kažkokių priežasčių neįvyksta.

O kalbas dėl A.Širinskienės aš pirmą kartą išgirdau labai realias po žurnalisto Andriaus Tapino organizuoto mitingo prie Seimo“, – pasakojo Mišrios Seimo narių grupės narys. Jis priminė, kad tą kartą R.Karbauskis scenoje tiesiai šviesiai pasakė, kad jei V.Pranckiečiui gėda – gali pasitraukti.

„Po mitingo vyko kalbos, bet, mano žiniomis, R.Karbauskis tada nedrįso imtis pakeitimų“, – savo žiniomis dalijosi B.Matelis.

Politikas priminė, kad nepasitenkinimas Seimo pirmininku yra jaučiamas ne tik iš R.Karbauskio, bet ir iš opozicijos pusės. „Net ir opozicija aktyviai ragina, kad V.Pranckietį reikia pakeisti. Tai R.Karbauskiui tas obuolys jau prinokęs. Jis gali pasakyti, kad visi jau nori, o mes galim pakeisti – atsiranda aiškus motyvas“, – aiškino Seimo narys.

„Aš manau, kad tai labai realu, nes tie, kurie šiek tiek pažįsta Ramūną, žino, kad jam reikia ne politinio lyderio, o politinio vasalo. Kuris klausytų kiekvieno jo žodžio. Bet kad jis pats nebūtų atsakingas. Ramūnas savarankiško Seimo pirmininko tai jau tikrai nenorės“, – dar kartą tikino B.Matelis.

Tuščia liks ir R.Baškienės kėdė?

Seimo narys taip pat samprotavo, kad jei atsitiktų taip, kad Seimo pirmininke taptų A.Širinskiene, iš savo pareigų pasitrauktų ir Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja valstietė Rima Baškienė. B.Matelio teigimu, šios politikės itin nesutaria.

„Kiek R.Baškienė ieško kompromiso, susitarimo, yra linkusi nusileisti, kad būtų maksimali taika ir ramybė. O Agnė yra visiškai priešinga – ką jai lieps, tą ji ir padarys. Kaip toks talibanas. Tai žinodamas neįsivaizduoju, kaip jos galėtų dirbti kartu. Manau, Rima ir pati pasitrauktų“, – pasakojo B.Matelis.

„Jei tos rokiruotės prasidėtų, nes jos eis iki rudens, pertvarkymas – A.Širinskienės kišimas į pirmas eiles, R.Baškienės patraukimas, tai paskatins dar didesnį susiskaldymą valstiečių frakcijoje. Ir pats Ramūno elgesys skatins frakcijos skilimą“, – mintimis su portalu lrytas.lt dalijosi B.Matelis.

Užimtų postą, tik jei turėtų draudimų sąrašą

Valstiečių frakcijos narė A.Širinskienė tokias kalbas sutiko su dideliu juoku.

„Aš jau esu įpratusi, kad B.Matelis ir Povilas Urbšys yra tie asmenys, kurie nuolat gandus nešioja Seime. Čia yra natūralus procesas, manau, žinant tų žmonių asmenybes. Bet tikrai jokių gandų negirdėjau. Ir kai vakar pati skaitydama sau pasijuokiau, kad kol nesugalvosiu kokio šimto draudimų sąrašo, tol į Seimo pirmininkus nekandidatuosiu“, – juokėsi A.Širinskienė.

„Tai tik taip galėčiau ir pakomentuoti šią situaciją“, – pasakojo politikė. Ji toliau juokavo, kad apie draudimus pagalvos savo laisvu metu, o pirmasis darbas galėtų būti rūkymo balkonuose uždraudimas.

„Man tikrai buvo naujiena. Kartais žmonių vaizduotė būna tiek laki, kad nors nenorėčiau įtarti, kad žmonėms prasidėjo haliucinacijos, bet vaizduotė kai kurių tikrai per laki“, – situaciją komentavo A.Širinskienė.

Seimo pirmininko patarėja Karilina Frolovienė perdavė Seimo pirmininko komentarą, kad jis „nekomentuoja Seimo koridoriuose sklandančių gandų ir pasvarstymų“.

Panašėtų į koncentracijos stovyklą

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis savo tradicinės tiesioginės transliacijos „Facebook“ metu, taip pat užsiminė apie šį gandą.

Jo teigimu, jo nuvertinti toli gražu nereikėtų, nes Seime, anot politiko, jau ne kartą atsitiko tokie veiksmai, kurie iš pažiūros atrodė juokingi.

G.Landsbergis teigė, kad jei A.Širinskienė tikrai taptų Seimo pirmininke, darbas Parlamente pasikeistų.

„Aš manau, kad Seimas taptų daug panašesnis į koncentracijos stovyklą. O šios politikės komentarai atrodo taip, kad ji primena labiau kalėjimo prižiūrėtoją“, – savo nuomone dalijosi politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.