V. Grigaravičius nusprendė kitais metais rinkimuose nedalyvauti: „Aš nesu politikas“

Alytaus miesto savivaldybės meras, buvęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius šeštadienį, Alytaus miesto gimtadienio metu, gyventojams priminė, kad kituose savivaldos rinkimuose jo pavardės nebebus. Ir nors gyventojai jį kalbina dar kartą siekti tapti meru, jis nepasiduoda – tiesiog norėjo įrodyti, kad miestą galima valdyti be skandalų. Todėl ateities su politika jis nesieja.

Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius nusprendė, kad kituose savivaldos rinkimuose jo pavardės nebebus. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius nusprendė, kad kituose savivaldos rinkimuose jo pavardės nebebus. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius nusprendė, kad kituose savivaldos rinkimuose jo pavardės nebebus. <br> Z.Šilinsko nuotr. 
Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius nusprendė, kad kituose savivaldos rinkimuose jo pavardės nebebus. <br> Z.Šilinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 5:16 PM, atnaujinta Jun 18, 2018, 6:05 PM

Naujienų portalui lrytas.lt jis patvirtino, kad apie savo apsisprendimą priminė viešai. „Tiesa, aš tai pasakiau per miesto šventę“, – sakė Alytaus miesto meras.

Paklaustas, kodėl priėmė tokį sprendimą, V.Grigaravičius prakalbo apie norą įrodyti, kad skandalais pagarsėjusį miestą galima valdyti ir be jų.

„Šiaip aš nesu politikas. Visą gyvenimą buvau policijos pareigūnas, ėjau į rinkimus, į mero poziciją kandidatavau vien dėl to, kad suveikė ambicijos, nes iki to laiko Alytus nuolat skambėdavo kaip skandalų miestas. Toks savigarbos jausmas pabudo, kad negi negalima to miesto valdyti kitaip. Ir tuomet mane pakalbino visuomeninis judėjimas „Alytaus piliečiai“ ir aš sutikau. Bet jau tada pasakiau, kad tik vienai kadencijai. Ir kad parodyčiau, jog įmanoma valdyti miestą be skandalų, skaidriai ir tvarkingai. Bet po šitos kadencijos aš pasitraukiu“, – savo pažadą prisiminė V.Grigaravičius.

Paklaustas, kodėl taip nusprendė, dabartinis Alytaus miesto meras atsakė paprastai. „Politikoje aš savęs nematau. Tai man svetima“, – sakė V.Grigaravičius. Meras teigė, kad niekam ši informacija nebuvo paslaptis, tiesiog nenorėdamas kelti intrigos jis šią informaciją priminė likus maždaug metams iki savivaldos rinkimų.

„Padariau taip, kad gyventojai turėtų laiko dar pasižiūrėti, pasirinkti iš esamų politikų ką nors svaraus ir tinkamo“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė Alytaus miesto meras.

Jis pripažino, kad gyventojai bando jį perkalbėti. „Mėgino ir iki mano pareiškimo, gyventojai vis pakalbina. Sako, kad vis tiek mano kandidatūrą iškels, bet juk be mano sutikimo negali to padaryti“, – apie dabartinę situaciją sakė meras, dar kartą patvirtindamas, kad perkalbėti jo nepavyks.

Apie savo planus be politikos V.Grigaravičius kol kas kalba miglotai. „Aš šiaip nuo teisėsaugos toli nebuvau nuėjęs. Aš esu policijos veteranų asociacijos etikos komisijos pirmininkas, taigi visuomeniniame gyvenime aš dalyvauju. Dar ir Alytaus policijos komisarų klubas. Tai tos veiklos užtenka. Juk dar ir šeima, 5 anūkai. Taip kad darbų turėsiu. Gal dar ir apie verslą pagalvosiu“, – savo ateities planų užuominomis dalijosi V.Grigaravičius.

Kokio mero reikia miestui?

V.Grigaravičiaus nuomone, šiuo metu miestui reikia jauno ir perspektyvaus politiko.

„Aš esu rotacijų šalininkas, matau, kodėl pralaimėjo tos senosios partijos rinkimus. Vien todėl, kad nesikeičia veidai. Tie patys žmonės kandidatuoja, tie patys asmenys iš rinkimų į rinkimus eina. O didelių proveržių nelabai matyti, tik partinės rietenos. Reikia naujų žmonių ir atsinaujinimo – fizine, amžiaus prasme, kad ne seneliai būtų, kaip kad aš save laikau, jau to amžiaus kartos. Turi ateiti nauji žmonės, kurie myli miestą, ir visiškai kitu kampu žiūri į gyvenimą“, – sakė V.Grigaravičius.

Jis pabrėžė, kad jam didelė problema yra anglų kalba, tikisi, kad būsimai valdžiai tai nebus problemiška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.