Girtą vairuotoją demaskavusiems sutuoktiniams – policijos padėka ir Angelo sargo skulptūrėlė

Stipriai girtą, kitiems eismo dalyviams pavojų kėlusį vairuotoją sulaikiusiems kauniečiams Zitai ir Gediminui Dūdoms šį pilietišką poelgį primins iš Raseinių rajono policijos komisariato viršininko Marijaus Macio rankų gauta Angelo sargo statulėlė.

Pilietišką poelgį sutuoktiniams Gediminui ir Zitai Dūdoms primins Raseinių rajono policijos komisariato viršininko M.Macio įteikta Angelo sargo statulėlė.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Pilietišką poelgį sutuoktiniams Gediminui ir Zitai Dūdoms primins Raseinių rajono policijos komisariato viršininko M.Macio įteikta Angelo sargo statulėlė.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 11:38 AM

Tokias statulėles Šiaulių apskrities policijos pareigūnai teikia tiems, kurie padėjo užkirsti kelią nusikaltimui, jį išaiškinti, ar suteikė pagalbą į bėdą patekusiems žmonėms.

Galimai girtą vairuotoją Zita ir Gediminas Dūdos važiuodami automobiliu pastebėjo birželio 10-osios popietę.

Raseinių rajone, netoli Viduklės keliu riedėjęs „Volkswagen Golf“ įtartinai manevravo. Automobilis vingiavo po kelią, vis įvažiuodavo į priešpriešinę eismo juostą.

Supratę, kad „Volkswagen Golf“ vairuoja girtas asmuo, sutuoktiniai ėmė persekioti šį automobilį.

Tai pastebėjęs „Vokswagen Golf“ vairuotojas pasistengė išvengti persekiojimo ir pasuko į šalutinį keliuką.

Pilietiškų sutuoktinių tai nesustabdė. Jie savo automobiliu užblokavo išvažiavimą iš akligatvio.

Priėjęs prie „Vokswagen Golf“ G.Dūda pamatė, kad vairuotojas išties yra girtas.

Kad pažeidėjas nemėgintų pasprukti, kaunietis iš variklio paleidimo spynelės ištraukė raktelius ir apie girtą vairuoją pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Atvykę policijos pareigūnai sučiuptam „Volkswagen Golf“ vairuotojui, 28 metų raseiniškiui, alkoholio matuokliu nustatė sunkų girtumo laipsnį. Prietaisas parodė, kad vairuotojo kraujyje yra net 3,87 promilės alkoholio.

Paaiškėjo, kad šis raseiniškis net neturėjo teisės sėstis prie transporto priemonės vairo, nes prieš dvejus metus ją prarado dėl tos pačios priežasties – automobilį vairavo taip pat būdamas neblaiviu.

Ikiteisminį tyrimą dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo pradėję pareigūnai raseiniškį sulaikė ir uždarė į areštinę.

Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų bei automobilio konfiskavimas. Už automobilio vairavimą neturint tam teisės, šiam raseiniškiui gresia ir bauda nuo 300 iki 450 eurų.

Už drąsą, ryžtą ir pilietiškumą Zitai ir Gediminui Dūdoms padėkojęs ir Angelo sargo statulėlę jiems įteikęs Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas M.Macis pasidžiaugė, kad pareigūnai vis dažniau sulaukia neabejingų piliečių pranešimų apie kitų asmenų daromus pažeidimus.

Policija dėkinga tokiems piliečiams ir ragina pilietiškumo jausmą savyje ugdyti visiems – nelikti abejingiems pamačius daromą teisės pažeidimą“, – sakė M.Macis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?