Panevėžio socialdemokratai: STT pričiuptas meras turėtų kuo greičiau trauktis

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimų sulaukęs Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas iš užimamų pareigų turėtų kuo greičiau pasitraukti. Tokios nuomonės laikosi ketvirtadienį posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Panevėžio skyriaus taryba.

 Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimų sulaukęs Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas iš užimamų pareigų turėtų kuo greičiau pasitraukti. Tokios nuomonės laikosi ketvirtadienį posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Panevėžio skyriaus taryba.<br>G.Balčiūno/JP.LT nuotr.
 Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimų sulaukęs Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas iš užimamų pareigų turėtų kuo greičiau pasitraukti. Tokios nuomonės laikosi ketvirtadienį posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Panevėžio skyriaus taryba.<br>G.Balčiūno/JP.LT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 10:01 AM

Pasak Panevėžio socialdemokratų, šiuo metu esminis tarybos ir administracijos tikslas – užtikrinti tolimesnę stabilią ir demokratinę Panevėžio miesto savivaldybės tarybos ir administracijos veiklą.

„Meras turi labai rimtai apsvarstyti galimybę iš užimamų pareigų pasitraukti savo noru. Miesto gyventojų pasitikėjimas juo yra sumenkęs”, – sako LSDP Panevėžio miesto skyriaus pirmininkas Andrius Busila.

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos LSDP frakcijos nariai mano, kad galimos mero korupcijos atvejis didina panevėžiečių nusivylimą demokratija, trikdo savivaldybės administracijos ir tarybos darbą.

„Aukštus skaidrumo reikalavimus deklaravusio judėjimo „Kartu“ atstovas yra įtariamas prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba duodant neteisėtus nurodymus savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams. Taigi meras ne tik sulaužė duotą priesaiką, bet ir prarado gyventojų pasitikėjimą. R. M. Račkauskas turėtų palikti mero postą ir atsisakyti Panevėžio miesto tarybos nario mandato”, – sako Panevėžio miesto savivaldybės tarybos LSDP frakcijos pirmininkė Janina Gaidžiūnaitė.

LSDP Panevėžio skyriaus taryba pilietinio judėjimo „Kartu“ narius ragina ne tik deklaruoti, bet ir laikytis aukščiausių skaidrumo standartų. LSDP atstovų nuomone, atsakomybę turėtų prisiimti ne tik R. M. Račkauskas, bet ir judėjimo „Kartu“ pradininkas Seimo narys Povilas Urbšys.

R. M. Račkauskas Panevėžio meru buvo išrinktas kaip judėjimo „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas.

Antradienį R. M. Račkauskui STT pareigūnai pareiškė įtarimus prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba ir jį sulaikė. Teismas R. M. Račkauską nuo pareigų nušalino trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.