S. Skvernelio ir R. Karbauskio nuomonės vėl išsiskyrė – šį kartą dėl naujo parlamentinio tyrimo

Tolimesnis Seimo tyrimas dėl politikų ir verslo ryšių, inicijuojamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, panašu, vėl kelia aistras tarp premjero Sauliaus Skvernelio ir frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio. Premjeras sako, kad tokio tyrimo visai nereikia, ir jis nėra pirmos būtinybės, o R.Karbauskis toliau sako, kad planas nėra atmetamas, nes praėjusią savaitę frakcija nusprendė būtent taip.

Saulius Skvernelio ir Ramūno Karbauskio nuomonės vėl išsiskyrė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelio ir Ramūno Karbauskio nuomonės vėl išsiskyrė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 10:44 AM

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad naujojo tyrimo idėja kilo po to, kai Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas paviešino tyrimo išvadas dėl politikų ir verslo neteisėtų ryšių. Valstiečiai tą kartą teigė, kad yra dar keletas tyrimo galimybių – viena iš jų – 2008-2016 metų Vyriausybės darbas. Būtent tuo metu, anot tyrimo išvadų, įsigalėjo koncernas „MG Baltic“.

R.Karbauskis antradienį Seime sakė, kad tyrimas Seimui bus pateiktas dar šioje darbo sesijoje. „Yra frakcijos nuomonė, ji yra tokia, kad tyrimas turi būti tęsiamas. Tai turėtų būti padaryta dar šiose sesijoje, kaip minimum bus surinkti parašai, bet artėja atostogos. Bet dėl parašų, manau, kad dauguma Seimo narių tikrai pasirašys. Ir jie Seimui bus pateikti tikrai dar šioje sesijoje“, – jis negalėjo garantuoti, ar bus pradėtos ir pateikimo procedūros. „Mes patys nesam tikri, ar verta prieš atostogas tą komisiją sukurti. Tikriausiai tada ji bus rudens sesijos pirmajame posėdyje sukurta“, – prognozavo valstiečių lyderis.

Premjeras Saulius Skvernelis apie naują tyrimą atsiliepė neigiamai. „Aš irgi audringai reaguoju, dabar susikoncentruoti reikia į esminius dalykus. Jūs patys matote iš darbotvarkės, kokie tai yra klausimai. Pagal posėdžių skaičių jūs matote, kad yra daug skubių darbų. Jeigu nebūtų koncentruojamasi į įvairiausius tyrimus, nereikėtų kalbėti apie papildomus posėdžius ir darbą iki vėlaus vakaro. Seimo pagrindinis uždavinys yra įstatymų leidyba, o visi šitie tyrimai, tikrai jie nėra pirmos eilės darbai“, – sakė premjeras. Dar pridurdamas, kad naujam tyrimui reikia ir konkrečių klausimų. „Šiandien aš tikrai nematau, kodėl tai reikia daryti“, – teigė premjeras.

Penktadienį vykęs valstiečių frakcijos pasitarimas sukėlė daug politikų aistrų, premjeras taip pat reagavo aštriai. Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario J. Džiugelio teigimu, praėjusią savaitę frakcijoje už komisiją balsuota taip, kaip to norėjo R. Karbauskis, nereaguota į kolegų prašymus praplėsti klausimus, kad jie apimtų ne tik 2008–2016-ųjų laikotarpį, bet ir Gedimino Kirkilo, kuris šiuo metu yra „valstiečių“ koalicijos partneris, vyriausybės valdymo periodą, kai buvo sukurtas prieštaringai vertinamas „LEO LT“.

Jau ilgą laiką netyla kalbos apie valstiečius, kurie nori pasitraukti iš R.Karbauskio valdomos frakcijos, nes nebegali pakelti jo valdymo ir nesiklausymo į kitokią nuomonę. Frakcijoje buvo teigiančių, kad tyrimas yra vykdomas tik tam, kad būtų tiriama konservatorių veikla, o klausimai paprasčiausiai selektyvūs. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas jau pagrasino pasitrauksiąs iš frakcijos jei tyrimas bus inicijuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.