P. Gražulio absurdas Seime: kaltina konservatorius, kad tirpsta R. Žemaitaičio kilogramai

Šiuo metu žiniasklaidos dėmesio centre esantis Seimo narys Petras Gražulis susirūpino buvusio frakcijos kolegos, dabartinio „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininko Remigijaus Žemaitaičio fizinių pokyčių peripetijomis.

Petras Gražulis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 1:51 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 4:17 PM

Todėl jis registravo rezoliuciją „Dėl priežiūros ir pagalbos suteikimo“. Iš teksto tampa aišku, kad P.Gražulis bijo, jog smarkiai „sukūdęs“ R.Žemaitaitis, leidžia manyti, kad tai įvyko po to, kai jis pradėjo nepalaikyti buvusio prezidento Rolando Pakso teiginių ir planų, o pradėjo remti konservatorius.

„Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pastaruoju metu akivaizdžiai sunyko, itin greitai neteko daug svorio, per porą mėnesių sulyso kone perpus ir šie pokyčiai atsirado tik radikaliai pakeitus jo poziciją Rolando Pakso ir TSLKD atžvilgiu“, – rezoliucijoje rašė P.Gražulis.

Tekste yra minimos ir R.Žemaitaičio žmonos apklausa Specialiųjų tyrimo tarnyboje. Ir tai, anot P.Gražulio, galėjo būti priežastis šiam pokyčiui.

„Matydamas itin rimtą problemą, kad toks galimas D. Grybauskaitės ir/ar STT spaudimas ir/arba Remigijaus Žemaitaičio siekis įtikti D. Grybauskaitei/STT/TSLKD jau dabar itin neigiamai veikia Remigijaus Žemaitaičio asmeninį ir viešą gyvenimą; siekdamas išvengti/ užkardyti nepataisomų veiksmų iš Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pusės galimybę“, – rašoma tekste.

Dėl to P.Gražulis kreipėsi į Seimo žmogaus teisių komitetą, kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisiją, savižudybių ir smurto prevencijos komisiją ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministrą, kad jie stebėtų R.Žemaitaičio situaciją.

„Reikalaudamas apsvarstyti ir įvertinti susidariusią Remigijaus Žemaitaičio asmeninę situaciją ta apimtimi, ar jam nedaromas neteisėtas ir galimai itin neigiamas poveikis iš D. Grybauskaitės/STT/TSLKD pusės; įvertinti, ar yra galimybė perspėti D. Grybauskaitę/STT/TSLKD dėl to, kad galimas jų neteisėtas poveikis Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui bus užkardytas; apsvarstyti ir įvertinti, ar kompetentingų teisėsaugos institucijų poveikis Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui yra teisėtas“, – rašoma tekste.

Visą tekstą galite perskaityti seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAP/2fceb3407b6c11e89188e16a6495e98c?positionInSearchResults=6&searchModelUUID=f064b41d-fb47-4949-908d-d4e94e93888c"="">seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAP/2fceb3407b6c11e89188e16a6495e98c?positionInSearchResults=6&searchModelUUID=f064b41d-fb47-4949-908d-d4e94e93888c"" target="_blank">čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.