Džiugi žinia skolininkams: sumažinta leidžiama išieškoti atlyginimo dalis

Seimas šeštadienį nusprendė sumažinti maksimalią dalį mėnesinės algos, kurią galima išieškoti iš skolininko.

Seimas šeštadienį nusprendė sumažinti maksimalią dalį mėnesinės algos, kurią galima išieškoti iš skolininko.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Seimas šeštadienį nusprendė sumažinti maksimalią dalį mėnesinės algos, kurią galima išieškoti iš skolininko.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 5:47 PM

„Priverstinių skolų turinčiam žmogui privalu palikti galimybę gyventi oriai, palaipsniui mažinant įsiskolinimą, o ne atvirkščiai – klampinti į dar didesnes, ilgainiui beviltiškomis tampančias skolas,“ – Teisingumo ministerijos pranešime teigia teisingumo viceministras Eugenijus Šuliokas.

Iš dvi skolas turinčio asmens iki šiol buvo galima išskaityti pusę jo uždirbamų lėšų. Šią sumą nuspręsta sumažinti iki trečdalio.

Šios skolininko turtinę padėtį gerinančios įstatymo nuostatos negalios išieškant išlaikymą vaikui, taip pat ir kitais atvejais, kai konkrečios išieškotinos sumos bus nustatytos teismo sprendime ar vykdomajame rašte.

Taip pat nuspręsta patikslinti galiojančią tvarką dėl išeitinių išmokų ir jei skolininkui išmokama didesnė negu vieno mėnesio jo vidutinio darbo užmokesčio išeitinė išmoka, skola išskaitoma atskirai iš kiekvieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio išeitinės išmokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.