Į Lietuvą atvyko ir išeiviai, ir drugys iš labai tolimų kraštų

Opšrūtai

Eltos nuotr.
Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 1:19 PM

Vilnius

Katedros aikštėje ketvirtadienį atidarytas informacinis paviljonas, kuriame visos Dainų šventės metu bus galima rasti informacijos, kas kur vyksta. Šiemet šventėje – 15 renginių, atvyksta lietuvių iš įvairių pasaulio šalių, pirmąsyk dalyvaus japonai ir austrai, kurie visą repertuarą išmoko lietuvių kalba ir prisijungs prie šventės dalyvių. Jubiliejinėje Dainų šventėje, kuri birželio 30–liepos 6 d. vyks Vilniuje ir Kaune, dalyvaus 36 tūkst. dalyvių. Į pirmą Dainų šventės renginį šiandien kviečia Kaunas. Taip pagerbiamas miestas, kuriame 1924 m. pirmąkart surengta Dainų diena.

Opšrūtai

Vilkaviškio rajono ugniagesiai gelbėjo į rūsį įlūžusią ir nebegalinčią išlipti jauną moterį.

Į rūsį buvo nuleista speciali gelbėjimo lenta ir virvės.

Ištraukus nelaimėlę paaiškėjo, kad jai būtina medikų pagalba, nes lūžo koja. Moteris buvo išgabenta į ligoninę.

Smiltynė

Keliaujant iš Jūrų muziejaus Naujosios perkėlos link poilsiautojų dėmesį patraukė didžiulis ryškiai mėlynas, lėtais mostais plasnojantis drugys. Paaiškėjo, kad tai – morfas arba morfidas.

Lietuvoje jie negyvena. Morfidai yra paplitę Pietų Amerikoje, o Amazonės miškai – jų tėvynė. Tikėtina, kad drugys galėjo Lietuvą pasiekti keliaudamas laivais konteineriuose.

Vasara Lietuvoje šilta – drugys turėtų pagyventi apie pusantro mėnesio. Bet peržiemoti jam nepavyks.

Rėčiūnai

60-metis Vilkaviškio rajono gyventojas buvo rastas negyvas prie kaimyno ganyklos. Pastarasis ir pastebėjo vyrą, užkritusį ant elektrinio piemens laido.

Manoma, kad nelaimėlis mirė dėl staiga sutrikusios sveikatos. Abejojama, kad jį galėjo nutrenkti elektra, nes šiais laidais teka silpna srovė.

Klaipėda

Uostamiestyje iškils nauji maždaug 80 vietų senelių namai. Senyvo amžiaus žmonių globos namai bus įrengti praėjusio amžiaus viduryje statytoje mokykloje.

Laikui bėgant ji buvo pertvarkyta ir paaukštinta, bet nutarta atkurti autentišką jos vaizdą.

Darbai bus atliekami remiantis europiniais standartais. Visi įėjimai bus gatvės ir vidaus takų lygio, be bortelių ir slenksčių.

Senjorai jausis patogiai – jų gyvenamosios patalpos ir higienos kambariai bus erdvūs.

Senelių namų statyba Melnragėje prasidės kitąmet.

Kazlų Rūda

Mieste patruliuojančių pareigūnų dėmesį patraukė trečiadienį vakare prie parduotuvės stoviniuojantys trys 15, 16 ir 17 metų paaugliai.

Vyriausias iš jų atrodė gerokai įkaušęs. Vėliau jam buvo nustatytas beveik vidutinis girtumas.

Be to, šis nepilnametis nešiojosi pneumatinį pistoletą. Paauglį pareigūnai perdavė giminaitei ir įteikė šaukimą atvykti į policiją.

Neringa

Nuo kitos savaitės reikės brangiau mokėti į Neringą autobusais vykstantiems žmonėms – įvažiavimo į kurortą mokestis autobusams, kuriuose daugiau kaip 30 vietų, nuo 45 eurų padidės iki 70 eurų. Taip nutarė Neringos politikai.

Jų teigimu, į Klaipėdą atplaukia vis daugiau kruizinių laivų, o jų keleiviai neretai renkasi vienadienes keliones į Kuršių neriją. Gidai tvirtino, kad kurorte trūksta viešųjų tualetų, per mažai autobusų stovėjimo aikštelių.

Šią situaciją bus bandoma gerinti iš rinkliavų. Naujoji tvarka galios iki rugpjūčio 31-osios.

Kaunas

Naktį į ketvirtadienį Dujotiekio ir Kovo 11-osios gatvių sankirtoje susidūrė du BMW automobiliai.

Abi transporto priemones vairavę vyrai buvo blaivūs, dėl patirtų sužalojimų jie pristatyti į gydymo įstaigą.

Taip pat į gydymo įstaigą dėl patirtų sužalojimų pristatyta ir vieno BMW 21 metų keleivė. Eismo įvykio metu kliudyti ir apgadinti kelio ženklai. Abu automobiliai visiškai suniokoti, sankryžoje pažiro gausybė detalių.

Panevėžys

Viena 21 metų miesto gyventoja prieš miegą sugalvojo išgerti arbatos. Puodelį su užplikyta arbata ji pastatė ant stalo. Užteko akimirkai nusisukti, ir iškart pasigirdo mažamečio sūnaus klyksmas.

Pasirodo, prieš kurį laiką vaikščioti pradėjęs berniukas pripuolė prie stalo ir iš smalsumo stvėrė ten buvusį puodelį. Karštas vanduo nuplikė apie 10 procentų vaiko kūno – pažeista smakro, krūtinės ir pilvo oda. Žaizdoms perrišti naudota narkozė.

Kaišiadorys

Gedimino gatvės daugiabučio namo gyventoja antradienio vakarą išgirdo iš kaimynės buto sklindantį dūmų detektoriaus signalą ir iškvietė ugniagesius.

Atvykę ugniagesiai buto duris rado neužrakintas. Butas skendėjo dūmuose.

Virtuvėje rasta parkritusi moteris. Ugniagesiai ją išnešė į laiptinę. Po medikų apžiūros garbaus amžiaus moteris buvo išvežta į ligoninę.

Bute ant viryklės rastas prisvilęs puodas. Iš buto ugniagesiai išvedė ir du šunis, išvėdino butą ir laiptinę.

Vilnius

Ketvirtadienį pavogtas parlamentaro Broniaus Matelio dviratis. Seimo narys dviračio pasigedęs apie 11 val., po vizito poliklinikoje Pylimo gatvėje.

Nuostolį jis vertina 400 eurų. Dviratis buvo prirakintas.

Šalia įrengtos filmavimo kameros, tačiau paaiškėjo, kad sugedęs standusis diskas – kameros filmavo, tačiau nieko neįrašinėjo.

B.Matelis nesitiki, kad vagys bus surasti.

Šakiai

25 metų mergina apstulbo sužinojusi, kad viename tinklalapyje yra paviešinti jos asmens duomenys ir paskelbta, esą ji teikia seksualines paslaugas.

Mergina rado net tris tokio turinio skelbimus ir dėl akivaizdaus šmeižto kreipėsi į policiją. Pareigūnų ieškomam kerštautojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Vilkaviškis

Garbaus amžiaus vilkaviškietis policijai savaitgalį pranešė, kad dingo jo 2001 metų automobilis „Opel Astra“. Pensininkas jį pasistatė Bažnyčios gatvėje, šalia bazilikos esančioje aikštelėje.

Vilkaviškietis neužrakino mašinos, viduje paliko raktelius. Po kelių valandų pensininkas neberado automobilio. Jame buvo apie 30 grožinės literatūros knygų ir mašinos dokumentai.

Marijampolė

Miesto daugiabutyje gyvenanti 29 metų moteris policijai pranešė, kad jos 27 metų sugyventinis augina kanapes.

Atvykę pareigūnai balkone rado du vazonus su kanapių daigais. Vyras buvo sulaikytas.

Blaivus, tačiau neapdairus 64 metų marijampolietis, daugiabučio kieme automobiliu „Audi“ važiuodamas atbulas, partrenkė 88 metų pensininkę.

Medikai nelaimėlę nuvežė į ligoninę dėl šonkaulių lūžio.

Šukionys

Biržų rajone 87 metų vyras su žmona darbavosi kieme. Jiems į galvą nė netoptelėjo mintis užrakinti namų durų. Juk abu sukiojosi čia pat, kieme. Vienu metu šeimininkas pastebėjo iš namo išeinančias dvi nepažįstamas juodbruvas moteris.

Supratusios, kad buvo pastebėtos, abi pasileido prie gatvėje stovinčios mašinos ir nurūko tolyn.

Apžiūrėję namus šeimininkai pastebėjo, kad iš šeimininko piniginės buvo paimta 440 eurų, o iš žmonos – 280 eurų.

Anykščiai

Roko muzikos festivalio „Devilstone“ organizatorius V.Voronavičius pranešė, kad festivalis nuo šiol kasmet ketina miestui padovanoti po vieną ištapytą namo sieną. Šiemet bus išpiešta daugiabučio siena virš „Vorutos“ parduotuvės. Sieną tapys belgų menininkas Dzia (nuotr. – jo tapybos pavyzdys).

„Devilstone“ – svarbus renginys Anykščiams. Festivalio dienoms jau užsakytos visos vietos viešbučiuose, iš tūkstantinės minios pajamų turės prekybos centrai, kavinės.

Festivalis vyks liepos viduryje, jame koncertuos 52 grupės.

Ukmergė

Socialinių paslaugų centro darbuotojai jau ruošiasi vairuoti devynis naujus „Fiat Tipo“ automobilius. Jie paskirti darbuotojams, kurie paslaugas teikia rajono teritorijoje, daug bendrauja su paslaugų gavėjais jų gyvenamosiose vietose.

Automobiliuose įrengta vietos nustatymo, kontrolės ir apskaitos sistema. Reikalui esant globojamų šeimų nariai bus palydėti ir nuvežti pas rajono teritorijoje esančius gydytojus ar į valdžios įstaigas.

Telšiai

Masčio gatvėje, mokyklos teritorijoje, patruliuojančių policijos pareigūnų dėmesį patraukė būrelis jaunimo. Priėjus arčiau policininkams kilo įtarimas, kad jaunuoliai rūko „žolę“.

Patikrinus du 21-erių vaikinus ir septyniolikmetę merginą pas vieną vaikinų rasta galimai narkotinės medžiagos – marihuanos. Kvaišalų turėjusiam vaikinui gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas.

Pagojai

Rokiškio rajono kaime dar nuo kolchozo laikų voliojosi 30 kubinių metrų talpos statinė.

Joje kolūkiečiai laikė mazutą, buvo pilami naudoti tepalai. Buvo nutarta statinę supjaustyti.

Vos statinės šone atsirado skylė, per ją plūstelėjo mazuto srovė. Paaiškėjo, kad statinėje dar buvo likusios apie 2 tonos mazuto.

Išsilieję teršalai pateko ant kelio ir pradėjo tekėti nuokalne.

Iškilo pavojus, kad teršalai pasieks Nemunėlio upę.

Iškviesti specialistai sustabdė teršalų plitimą, o užterštas gruntas buvo išvežtas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.