Seimas baigia pavasario sesiją

Šeštadienį parlamentarai planuoja baigti pavasario Seimo sesiją.

Paskutinę sesijos savaitę buvo rengiama neįprastai daug posėdžių, kad parlamentarai spėtų priimti sprendimus dėl mokesčių, pensijų ir valstybės tarnybos pertvarkos.  <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paskutinę sesijos savaitę buvo rengiama neįprastai daug posėdžių, kad parlamentarai spėtų priimti sprendimus dėl mokesčių, pensijų ir valstybės tarnybos pertvarkos.  <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-30 08:57, atnaujinta 2018-06-30 15:43

Paskutinę sesijos savaitę buvo rengiama neįprastai daug posėdžių, kad parlamentarai spėtų priimti sprendimus dėl mokesčių, pensijų ir valstybės tarnybos pertvarkos.

Šeštadienio darbotvarkėje numatomi balsavimai dėl duomenų apsaugos, valstybės pripažinimo suteikimo Senovės baltų religinei bendrijai „Romuva“, 2019-ųjų paskelbimo Jono Žemaičio-Vytauto metais ir Laikinosios sostinės metais, konservatoriaus Viliaus Semeškos pašalinimo iš Vyriausiosios rinkimų komisijos narių.

Posėdyje taip pat planuojama patvirtinti sveikatos įstaigų reformą, kad būtų sukurtas valstybinių ligoninių tinklas. Pagal projektą, Ligonių kasos prioriteto tvarka sudarytų sutartis su valstybinėmis ligoninėmis dėl paslaugų finansavimo, tuo metu iš privačių įstaigų paslaugos būtų perkamos tik tuo atveju, jeigu jų neteiktų valstybės įstaigos.

Seimas žada priimti Šeimos kortelės įstatymą, įteisinantį specialų dokumentą, skirtą daugiavaikėms šeimoms. Šių kortelių turėtojai galėtų naudotis tam tikromis lengvatomis, paslaugomis ir privilegijomis, prekėms, renginiams taikomomis nuolaidomis, tačiau kol kas neaišku, kokios tos lengvatos ir nuolaidos būtų.

Parlamentarai šeštadienį taip pat priims galutinį sprendimą, kad nėra pagrindo pradėti apkaltos Seimo nariui Artūrui Skardžiui.

„Priėmėme visas reformas, kurios buvo numatytos – ir valstybės tarnyba, ir aukštosios mokyklos, ir mokesčių reforma, ir pensijų reforma. Visi tie didieji įsipareigojimai, kurie buvo numatyti, jie yra arba priimti, arba tuoj pat bus priimti“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis, apžvelgdamas sesijos darbus.

Kita vertus, jis pripažino, kad liko svarbių teisės aktų, kurių parlamentarai neaptarė.

„Turbūt reikėtų paminėti, ko nepadarėme, – tai Seimo narių teisių ir pareigų įstatymo. Dar reikėtų paminėti, kad nebaigta rengti formuluoti referendumui dėl dvigubos pilietybės. Taip pat liko nepaliestas Psichologų įstatymas“, – sakė V. Pranckietis.

Per šią pavasario sesiją prieš pat balsavimą dėl apkaltos parlamentaro mandato atsisakė buvęs socialdemokratas Mindaugas Bastys.

Vienas ryškesnių šios sesijos darbų – patvirtintos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvados, kad grėsmę nacionaliniam saugumui kelia Rusijos energetikos milžinė „Rosatom“ ir lietuviškas koncernas „MG Baltic“.

Pagal Konstituciją, Seimas kasmet renkasi į dvi eilines – pavasario ir rudens – sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.