Seimo pirmininkui – nemalonūs klausimai dėl Gedimino Kirkilo

Šeštadienio Seimo posėdis prasidėjo nemaloniais klausimais Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui. „Gerbiamas pirmininke, ar Seimo nariams teisė nesilaikyti mirtingiesiems numatytų taisyklių galioja tik Seimo pastate. ar ir keliuose?“, – posėdžio pradžioje klausė konservatorė Ingrida Šimonytė.

Viktoras Pranckietis išgirdo nemalonių klausimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis išgirdo nemalonių klausimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 9:13 AM, atnaujinta Jun 30, 2018, 3:44 PM

Į jos klausimą V.Pranckietis nesureagavo ir priminė, kad šiuo metu klausimus galima teikti tik dėl posėdžio darbotvarkės.

Petras Gražulis taip pat nesusilaikė nuo komentarų dėl vakarykščios situacijos ir reikalavo „palikti kolegą G.Kirkilą ramybėje, nes žmogus Seimo salėje numirs“.

Skandalas kilo per birželio 29-tąją vykusį posėdį, kuomet Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Vilius Semeška iškvietė policiją į Seimą dėl Seimo vicepirmininko socialdarbiečio Gedimino Kirkilo blaivumo.

Seimo pirmininkas V.Pranckietis neleido policijos pareigūnams penktadienį patekti į Seimą ir patikrinti G.Kirkilo blaivumo.

Šeštadieninio Seimo posėdžio pradžioje V.Pranckietis priminė, kad Seimo nariai turi teisę kreiptis su klausimais į Seimo pirmininką ir jo pavaduotojus raštu ir šiuo atveju ragino parlamentarus pasinaudoti tokia teise. „Kreipkitės ir atsakymus paruošime“.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienio siūlymą koalicijos partneriui socdarbiečiui Gediminui Kirkilui pasitikrinti blaivumą vertina kaip įžeidimą.

„Norėčiau pamatyti žmogų, kuris yra matęs G. Kirkilą išgėrusį, parodykite man tokį žmogų. Nesakau, kad jis abstinentas, bet mes nesame matę to žmogaus išgėrusio, nejautėme jokio kvapo ir vakarykštį elgesį konservatorių vertinu kaip įžeidimą“, – šeštadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Penktadienį vykusio Seimo posėdžio metu Vyriausiosios rinkimų komisijos narys konservatorius Vilius Semeška iškvietė į Seimą policijos ekipažą, nes jam kilo įtarimų, kad Seimo vicepirmininkas G. Kirkilas gali būti neblaivus. Pareigūnai į Seimą nebuvo įleisti Vadovybės apsaugos departamento darbuotojų.

Abejones dėl jo blaivumo konservatoriai parlamentarai viešai išsakė pradėjus svarstyti klausimą dėl partijų finansavimo pertvarkos. Konservatoriui Jurgiui Razmai vos iškėlus klausimą dėl G. Kirkilo blaivumo, šis Seimo posėdžio pirmininko vietą užleido partijos kolegei Irenai Šiaulienei.

G. Kirkilas penktadienį sakė alkoholio nevartojęs ir blaivumą tikrintis atsisakė.

„O jūs įsivaizduojate, kad kiekvieną kartą reikės lakstyti tikrintis blaivumą jeigu J. Razma užsimanys?..“ – šeštadienį komentuodamas tokį sprendimą sakė G. Kirkilas.

Nors pats Seimo vicepirmininkas sako nesirengiantis dėl šio įvykio kam nors skųsti konservatorių atstovų, Socialdemokratų darbo frakcija penktadienį išplatino pranešimą, kad dėl J. Razmos viešų kaltinimų kreipiasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.