Keturi viceministrai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad keturi viceministrai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Tokį sprendimą VTEK priėmė dėl Vilmos Augienės (socialinės apsaugos ir darbo viceministrės), Miglės Tuskienės (finansų viceministrės), Vytauto Umbraso ir Giedrimo Jeglinsko (krašto apsaugos viceministrų) elgesio.

Vyriausijo tarnybinės etikos komisija (VTEK)<br>V.Balkūno nuotr.
Vyriausijo tarnybinės etikos komisija (VTEK)<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 4:23 PM

Tyrimų metu VTEK nustatė, kad privačių interesų deklaracijas pareigas pradėję eiti viceministrai pateikė nesilaikydami VPIDVTĮ nustatytų terminų. Įstatymas numato, kad valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys privačius interesus turi deklaruoti per 30 kalendorinių dienų nuo paskyrimo į pareigas dienos.

VTEK rekomenduoja ministrams užtikrinti, kad pareigas ministerijose pradėję eiti valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys teiktų privačių interesų deklaracijas VPIDVTĮ nustatyta tvarka ir terminais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.