Saulius Skvernelis: „Dainų šventė pasibaigs ir mes įvertinsime“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjęs premjeras Saulius Skvernelis, paklaustas, kaip vertina praėjusį politinį sezoną, sakė: „Manau, kad politinis sezonas buvo audringas, bet rezultatyvus. Reformos buvo palaikytos. Labai svarbu buvo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadų paskelbimas, buvo audrų, ginčų, bet visi suplanuoti sprendimai buvo priimti“, – teigė jis.

Premjeras atostogaus Ispanijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras atostogaus Ispanijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras atostogaus Ispanijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras atostogaus Ispanijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 8:40 AM, atnaujinta Jul 5, 2018, 10:01 AM

Kritika opozicijai

„Svarbiausiu pasiekimu laikau, kad sugebėjome priimti ir patvirtinti visas šešias struktūrines reformas“, – sakė premjeras ir teigė, opozicijos teiginiai, jog reformos priimamos buldozerio principu, tėra seniai žinoma taktika. „Koks gali būti kalbėjimas, kai tavęs negirdi, kai nenori išgirsti?“ – sakė premjeras.

Premjeras pabrėžė, kad permainos leis kurti daugiau konkurencingų darbo vietų, anot jo, papilnės ir gyventojų piniginės.

Kalbėdamas apie pensijų reformą S.Skvernelis sakė, kad ši neatsieta nuo mokesčių reformos: „Būtina pasiekti keleto svarbių dalykų: nepriešinama Sodros ir pensijų kaupimas, kas buvo daroma, kaupiantys asmenys negaus mažesnės Sodros pensijos, kaip kad buvo iki dabar.“ Geresnės sąlygos, anot premjero, bus sudarytos ir tiems, kurie pensijas pradeda kaupti tik dabar.

„Kitai metais pensija vidutiniškai didės 23 eurus“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad pensijos bus didinamos tiems žmonės, kurie nėra sukaupę pakankamai ilgo darbo stažo.

Dainų šventė vertins vėliau

Paklaustas, ar teko lankytis Dainų šventėje ir ragauti ten tiekiamo maisto, premjeras teigė:

„Visiems skoniams įtikti sudėtinga, bet tai, ką matome viešojoje erdvėje, tai žmonės tokią teisę (skųstis – aut. past.) turi“, – aiškino premjeras ir pridūrė, kad šventės maitintojus tikrina tam tikros tarnybos.

„Dainų šventė pasibaigs ir mes įvertinsime, kaip ji buvo organizuota, kaip įsigytos paslaugos“, – aiškino jis ir patikslino, kad tai vertins kompetetingi specialistai, o ir organizatoriams, anot jo, teko ne vienas sunkus išbandymas.

Atostogos ir futbolas

Neseniai premjeras pareiškė, kad jis atostogaus Ispanijoje ir tai kainuos pigiau nei atostogos Lietuvoje.

„Man patinka mūsų šalies kurortai, bet ne sezono metu... Reikia džiaugtis, kad sezono metu yra daug poilsiautojų... Tai ne priekaištas, bet galima suprasti ir mūsų verslininkus, kurie per du mėnesius turi uždirbti kitam sezonui“, – aiškino jis. Premjeras nepamiršo paminėti ir klimato, pabrėždamas, kad savaitė Turkijoje ar Graikijoje garantuotai bus saulėta.

S.Skvernelis seka ir futbolo naujienas, tiesa, čia džiugių naujienų ne per daugiausiai. „Nebeliko mano favoritų – Vokietijos rinktinės, tad reikia sirgti už gražų futbolą ir juo mėgautis“, – sakė premjeras ir patikino, kad visuomet palaiko Europos komandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.