Buvęs ūkio ministras E. Gustas dirba žemės ūkio viceministru

Buvęs ūkio ministras Evaldas Gustas dirbs žemės ūkio viceministru.

Buvęs žemės ūkio ministras Evaldas Gustas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Buvęs žemės ūkio ministras Evaldas Gustas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 2:45 PM, atnaujinta Jul 9, 2018, 4:44 PM

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad E. Gustas pirmadienį tapo ketvirtuoju viceministru ministro Giedriaus Surplio komandoje.

E. Gustas bus atsakingas už klausimus, susijusius su žemėtvarka, įstaigų darbo optimizavimą bei Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną.

„E. Gustas valstybės tarnyboje dirba daug metų, tad gerai žino, kaip veikia valstybinės įstaigos ar įmonės. Manau, kad jis tikrai ras kelią ir sprendimus dėl efektyvesnio ir rezultatyvesnio jų darbo“, – pranešime spaudai sakė G. Surplys.

Žemės ūkio ministerijos atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič BNS teigė, kad pastaruosius pusantrų metų E. Gustas dirbo Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos generalinio sekretoriaus Talebo Rifai specialiuoju patarėju.

59-erių E. Gustas Algirdo Butkevičiaus vadovautoje socialdemokratų Vyriausybėje dirbo ūkio ministru, iki tol yra dirbęs vidaus reikalų viceministru, Vidaus reikalų ministerijos kancleriu.

2014 metų pradžioje tuometinis ūkio ministras E. Gustas žadėjo konsoliduoti verslo priežiūros institucijas, tuomet jų skaičių siekta sumažinti nuo 68 iki 30–ies. Valstybės kontrolė šių metų kovo pabaigoje teigė, kad iki 2017 metų buvo konsoliduotos vos kelios įstaigos.

Žemės ūkio viceministrais jau dirba Ausma Miškinienė, Darius Liutikas ir Venantas Griciūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.