V. Pranckietis apie būsimą Seimo darbą: „Tai gali būti veto atmetinėjimo sesija“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad ateinanti Seimo rudens sesija gali būti ta, kurios metu bus atmetami prezidentės Dalios Grybauskaitės veto.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neatmeta, kad Seimo rudens darbo sesija gali prasidėti nuo prezidentės veto atmetimų. <br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neatmeta, kad Seimo rudens darbo sesija gali prasidėti nuo prezidentės veto atmetimų. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-11 08:43

Antradienį D.Grybauskaitė vetavo paskutinę dieną Seime baigiant pavasario sesiją priimtas pataisas, kurios sudarytų prielaidas pertvarkyti gydymo įstaigų tinklą. Motyvais grąžinti pataisas Seimui tapo įstatymų nuostatų galimas prieštaravimas Konstitucijai bei Seime padaryti procedūriniai pažeidimai.

Seimo pirmininkas teigė, kad visi klausimai turi būti svarstomi.

„Reikia peržiūrėti priežastis, kodėl toks sprendimas yra priimtas. O rudens sesijoje apsvarstysime ir bus priimti sprendimai“, – sakė V.Pranckietis.

R.Karbauskis antradienį žurnalistams teigė, kad veto bus atmestas. Su tokia nuomone yra linkęs sutikti ir V.Pranckietis.

„Žinoma, kad dauguma turi valią tokį sprendimą padaryti. Bet mes turime svarstyti priežastis, ar bendru sutarimu pataisyti, kad visų nuomones atitiktų. Įmanomas ir variantas, kad veto bus atmestas“, – sakė Seimo vadovas.

Po tokio teiginio jis pripažino, kad realu, kad dėl kalbų, kad prezidentė vetuos ir referendumo įstatymą, Seimo darbo sesija gali prasidėti būtent nuo to.

„Gali būti ir tokia sesija – veto atmetinėjimo sesija“, – pripažino Seimo vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.