A. Lukašenkos globojamame festivalyje nemokamai linksminosi ir Lietuvos politikė

Seimo narė „socialdarbietė“ Rimantė Šalaševičiūtė saulėtų vasaros dienų tuščiai nešvaisto ir aktyviai lanko kultūrinius renginius.

 R.Šalaševičiūtė festivalyje Vitebske.
 R.Šalaševičiūtė festivalyje Vitebske.
 R.Šalaševičiūtė festivalyje Vitebske.
 R.Šalaševičiūtė festivalyje Vitebske.
 R.Šalaševičiūtė festivalyje Vitebske.
 R.Šalaševičiūtė festivalyje Vitebske.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 14, 2018, 6:17 PM, atnaujinta Jul 14, 2018, 8:25 PM

Tiesa, politikė tai daro ne tik Lietuvoje.

R.Šalaševičiūtė neseniai viešėjo Baltarusijos mieste Vitebske, kur vyksta populiarios muzikos festivalis „Slavianski bazaar“, kurį itin globoja Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Jis pats dalyvavo festivalio atidarymo renginyje ir lipo į sceną.

Bilietas nekainavo

Su žurnalistais Vitebske bendravusi politikė teigė, kad renginyje lankosi pirmą kartą.

„Aš čia lankausi pirmą kartą, nesu buvusi. Kol vyras buvo gyvas ir anksčiau jį rodydavo per televiziją, žiūrėdavome ir patikdavo. Yra dainų gerų ir atlikėjų gerų... Gavusi kvietimus džiaugiuosi, kad turėjau galimybę atvykti ir dalyvauti“, – kalbėjo ji ir pridūrė, kad į Baltarusiją vyko tik dėl festivalio.

„Atvykau į kultūrinį renginį, nes po įtemptų darbų norisi ir pailsėti“, – aiškino R.Šalaševičiūtė. Ji atviravo kvietimą gavusi iš buvusio Baltarusijos sveikatos apsaugos ministro.

„Mes bendradarbiavome: ir mes, sveikatos atstovų delegacija, esame buvę Baltarusijoje, ir pas mus buvo atvažiavę. Nustebau, bet ir apsidžiaugiau gavusi kvietimą dalyvauti šitame renginyje“, – sakė politikė. Kalbėdama su žurnalistais ji patikino, kad nemokėjo tik už bilietą į koncertą, tačiau kitas kelionės išlaidas padengė pati.

Paklausta, kokių atlikėjų pasirodymų labiausiai laukianti, R.Šalaševičiūtė teigė, kad programoje mačiusi daug negirdėtų pavardžių, festivalyje dalyvauja daug jaunų atlikėjų, bet norėtų pamatyti ir tuos, kurie buvo itin populiarūs jos jaunystės laikais.

Paprašyta patikslinti, politikė sakė, kad norėtų pasiklausyti Nikolajaus Baskovo, Irinos Alegrovos, ir žadėjo sirgti už lietuvius atlikėjus. „Kas dalyvaus, kol kas nežinau, bet tikrai palaikysime. Norėtųsi, kad lietuviai pasirodytų gerai“, – kalbėjo ji.

Politikė informavo Seimo valdybą apie savo poilsinę kelionę į Baltarusiją.

A.Anušauskas priminė Astravą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas, paklaustas, ar dera politikams vykti į tokias keliones, sakė: „Kadangi su Baltarusija nėra kokių nors ypatingų draugiškumo santykių, esame visiškai skirtingų geopolitinių orientacijų šalys, tad sakyti, kad kiekvienas politikas, kuris važiuoja į Baltarusiją, nesukelia jokio interesų konflikto, klaida.“

Pašnekovas teigė, kad nereikėtų užmiršti, jog Baltarusijoje stovi Astravo atominė elektrinė ir Baltarusija ieško ne tik lobistų Briuselyje, bet ir lobistų Vilniuje, kurie, A.Anušausko žodžiais tariant, politiniuose sluoksniuose galėtų palaikyti Astravo atominės elektrinės projektą.

„Jiems nepaprastai svarbu Astravo elektrai atverti kelią į Europos rinką. Pirmiausia bendravimas su lietuvių politikais, ar tai minima parlamentarė, ar kiti – jiems nepaprastai svarbus“, – sakė jis.

A.Anušauskas įsitikinęs, kad save gerbiantis politikas turėtų už bilietus ir kvietimus mokėti pats. „Nemokamas – tik sūris pelėkautuose. Politikas turi atsižvelgti, kad nemokamos dovanos reputacijai pliusų neprideda“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?