Popiežiaus belaukiant: E. Misiūnas prakalbo apie antiteroristines priemones ir evakuaciją

Vienas reikšmingiausių ne tik šių metų, bet veikiausiai ir viso dešimtmečio įvykių – popiežiaus Pranciškaus vizitas Lietuvoje. Pasaulio krikščionių bažnyčios lyderis mūsų šalyje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis.

Eimutis Misiūnas teigė, kad popiežiaus vziitui ruošiamasi labai atsakingai.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas teigė, kad popiežiaus vziitui ruošiamasi labai atsakingai.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas teigė, kad popiežiaus vziitui ruošiamasi labai atsakingai.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas teigė, kad popiežiaus vziitui ruošiamasi labai atsakingai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 10:23 AM, atnaujinta Jul 17, 2018, 10:45 AM

Popiežiaus vizito darbotvarkė Lietuvoje įtempta – suplanuota keletas masinių renginių – Vilniuje ir Kaune. Nors iki susitikimo su Šventuoju tėvu dar keli mėnesiai, renginio organizatoriai jau dabar tikintiesiems sudėliojo pasirengimo vizitui gaires.

Tiesa, šiam ypatingam renginiui ruošiasi ne tik tikinčiųjų bendruomenė, Popiežiaus Pranciškaus vizitas tapo rimtu išbandymu Vidaus reikalų ministerijos darbuotojams, kurie atsakingi už jo saugumą vizito metu.

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigė, kad jo vadovaujamos ministerijos specialistai jau pluša ruošdamiesi šiam vizitui.

„Tai Lietuvai labai didelis iššūkis ir didelis džiaugsmas. Mums, Vadovybės apsaugos departamentui, policijai, pasieniečiams tikrai daug darbo. Jie dabar važinėja ir stebi, kaip vyksta tokie vizitai, kaip jų metu organizuojama apsauga. Faktas, kad šis popiežius yra toks asmuo, kuris nenori demonstruoti ir nedemonstruoja prabangos, yra paprastas žmogus... Dėl to buvo pasakyta, kad pareigūnų turi būti optimaliai mažai“, – sakė ministras ir patikslino, kad šiuo planuojama ne tik,kokios pareigūnų pajėgos dirbs Šventojo Tėvo vizito metu, bet ir kokiais maršrutais bus vykstama į numatytas vietas.

E.Misiūnas teigė, kad Lietuvos pareigūnai vyks į Vatikaną atsigabento specialaus popiežiaus automobilio. „Dėliojami įvairūs planai ir maršrutai bei evakuacijos planai, jeigu ką. Sveikatos apsaugos darbuotojams dėliojami įvairūs planai. Kaune, Santakos parke susirinks apie 120-150 tūkstančių žmonių. Tai labai didelė masė. Turime pagalvoti apie prevencines priemones, žinome, kokiu laiku gyvename, turime nepamiršti antiteroristinių priemonių“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad keliuose, kur vaikščios daug žmonių, sunkiųjų transporto priemonių eismas bus uždraustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.