VRK dar sprendžiant Algirdas Sysas žino atsakymą: „Pijus jau Seime“

Lietuvos socialdemokratų partijos narys Algirdas Sysas antradienį Seime surengė spaudos konferenciją, kurioje komentavo Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdį, kuriame nagrinėjamas serialas „Naisių vasara“. Būtent šis Seimo narys į komisiją kreipėsi dar 2016 metais.

Algirdas Sysas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 12:40 PM, atnaujinta Jul 17, 2018, 1:45 PM

„Viskas išsitęsė daugiau nei į dvejų metų tyrimus. Pabaigos komisijos darbe nelabai matyti. Ir dabar atrodo, kad liaudies išmintis, kad pavogęs vištą tikrai sėsi į kalėjimą, o po milijono nebūtinai, visai išsipildo. Ir rinkimuose tas pats – jei perki balsą už 10 ar 50 eurų, būni pažeidęs politinės reklamos įstatymą, o jeigu įdedi ne vieną milijoną, tai kaip su tuo milijonu, kaip nuo žąsies vanduo“, – komentavo A.Sysas.

„Naisių vasara“ tęsiasi“, – Seime juokavo socialdemokratų atstovas. Dar pridurdamas ir tai, kad Pijus, suprask „Naisių vasaros“ pagrindinio vaidmens atitikmuo, suvokiamas kaip Ramūno Karbauskio prototipas, jau dabar yra Seime. „Gauna išmokas vis tiek, ir dar gali svetimą žemę užgrobti“, – teigė politikas.

„Jeigu tikrai jokios politinės reklamos nebuvo ir pažeidimo jokio nėra, nesuprantu tų aistrų ginant ir teisinant iš valstiečių pusės. Turbūt naivu tikėtis, kad serialas neturėjo įtakos rinkimų rezultatams“, – sakė socialdemokratas. Jis teigė, kad tai sako dėl to, kad būtent kaimiškos vietovės daugiausiašį serialą žiūrėjo ir valstiečius rinko.

„Manau, kad tai buvo sisteminis R.Karbauskio veikimas su tuo serialu“, – teigė A.Sysas.

„Šiandien yra padarytas didelis žingsnis į priekį, kad buvo paslėptos reklamos – bet tik vienas viso serialo procentas. Šioks toks žingsnis į priekį“, – ironizavo politikas.

„Manau, kad jei šiandien VRK baigtų tyrimą ir pripažintų, kad tai yra maža politinė reklama ir didelio lietaus nebus, tai manau, kad ateičiai būtų labai blogas precedentas. Nes rinkimuose tada bet kuri didelė kompanija ar firma va tokiais būdais imtųsi remti paslėptai. Ir garsiai sakyti, kad niekas nieko neperka. Tikėčiausi, kad VRK turėtų žymiai griežčiau priimti sprendimą ir pripažinti visą serialą politine reklama“, – teigė politikas.

„Manau, kad padarė įtakos R.Karbauskio ir S.Skvernelio duetas, miestuose turbūt mažiau šį serialą „Naisių vasara“ žiūrėjo. O miesteliai žiūrėjo tą serialą. Ir galima taip pažiūrėti pagal vienmandatininkus rajonuose. Ir pažaliavo Lietuva po šitų rinkimų“, – savo argumentus vardijo A.Sysas.

Jis teigė, kad jei VRK pripažins, kad atskiri epizodai buvo politinė reklama, neatmeta galimybės, kad ir pati Socialdemokratų partija imsis veiksmų.

„Manau, kad mes galvosime, dabar dar neturiu jokio sprendimo, bet turbūt reikės imtis, čia ne vien mūsų partijos klausimas, čia visų partijų klausimas. Nes jei partijos sąraše yra mecenatas ar turtingas žmogus, jis gali įvairiausiais būdais naudoti lėšas. Ir sumaniai jas naudosi savo išrinkimo programavimui. Ir mums iki demokratijos yra labai toli“, – spaudos konferencijos Seime sakė A.Sysas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.