Žinia moterį palikusiam daugiavaikiui klebonui: teks išlaikyti tris sūnus

49-erių kunigo Egidijaus Jurgelevičiaus įgaliojimai Telšių vyskupo dekretu prieš pusantro mėnesio sustabdyti neribotam laikui. Tuo buvusio dvasininko kvaršatis nesibaigė: trijų sūnų išlaikymas – irgi jo rūpestis.

Tris vaikus turinčio kunigo E.Jurgelevičiaus galios sustabdytos neribotam laikui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Tris vaikus turinčio kunigo E.Jurgelevičiaus galios sustabdytos neribotam laikui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 9:00 PM

Dar gegužės pradžioje E.Jurgelevičius tikino, kad jokios bylos nebus, nes jis su vaikų motina dėl visko sutars taikiai, tačiau taikos paliaubų teko siekti kelis mėnesius.

Per paskutinį posėdį Klaipėdos apylinkės teisme prieš porą savaičių taikiai sutarti nepavyko. Buvo skirtas galutinis terminas – iki liepos 16-osios E.Jurgelevičius turėjo galutinai apsispręsti, ar su buvusia mylimąja dėl vaikų ateities sutars taikiai, ar savo problemas patikės spręsti teismui.

Teismas pagaliau pirmadienį gavo abiejų pusių sudarytą taikos sutartį, kurią turės patvirtinti.

Kunigas nebeturi galių

Telšių vyskupija atlieka tyrimą dėl buvusio klebono pašalinimo iš kunigų luomo, nors E.Jurgelevičius per pokalbį su vyskupu savo klaidas pripažino ir buvo suspenduotas nuo visų kunigo pareigų.

Tai reiškia, kad jis negali atlikti jokių kunigiškų tarnysčių – nei aukoti mišių, nei teikti sakramentų.

„Kad ir kas atsitiktų, įšventinimai lieka galioti – kunigas visą laiką išliks kunigas, tačiau šiuo atveju jis neturi jokių galių, nes mes jas gauname vyskupo skyrimu.

Kunigo kaltumą ar nekaltumą gali patvirtinti bažnytinis teismas“, – sakė Telšių vyskupijos generalvikaras Vilius Viktoravičius.

Priteisė pusę užgyvento turto

E.Jurgelevičiaus problemos prasidėjo po „Lietuvos ryto“ rašinio apie šį dabar jau buvusį Tauragės rajono Žygaičių Šv.apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčios kleboną – apie tris jo vaikus ir turto dalybas su vaikų motina teismuose.

Žinia apie kunigo meilę dešimčia metų jaunesnei moteriai ir iš meilės gimusius vaikus gal ir nebūtų išlindusi į viešumą, jei ne turtų dalybos.

Buvusiai mylimajai iškilo grėsmė su trimis vaikais atsidurti gatvėje, todėl jai teko kreiptis į teismą, kad jis padalintų kartu užgyventą namą ir sklypą šalia Klaipėdos. Visą šį poros bendrą turtą klebonas buvo dovanojęs savo tėvui.

Klaipėdos apygardos teisme balandžio pabaigoje civilinė byla, iškelta pagal kunigo vaikų motinos ieškinį E.Jurgelevičiui ir jo tėvui dėl dovanojimo sandorio pripažinimo negaliojančiu ir nuosavybės teisių į pusės turto pripažinimą, baigta taikos sutartimi.

Moteriai suteiktos nuosavybės teisės į pusę žemės sklypo ir namo. Iš atsakovų priteistos visos bylinėjimosi išlaidos. V.Jurgelevičius teisme pripažino, kad visas turtas įgytas abiejų bendrosios dalinės nuosavybės teise.

Išvežė net virtuvės baldus

Kunigas su buvusia mylimąja sutarė, kad parduos namą bei sklypą ir gautus pinigus pasidalins po lygiai. Bet pasirašyta taikos sutartis tikrosios taikos neatnešė.

Per pamokslus parapijiečiams skelbęs doro, sąžiningo ir garbingo gyvenimo tiesas, pats Bažnyčios tarnas jomis vadovavosi ne visada. Po teismo nuvykusi į senuosius namus moteris buvo priblokšta.

Kunigą ji ten rado su nauja moterimi. Viskas iš namų jau buvo išvežta – net kadaise įmontuotas virtuvės komplektas. Tuomet kunigo vaikų motina iškvietė policiją ir parašė pareiškimą dėl savavaliavimo ir turto niokojimo.

Tik tada pavyko laimės neatnešusį namą parduoti ir gautus pinigus pasidalyti.

E.Jurgelevičiaus teigimu, visi konfliktai tarp jo ir buvusios mylimosios esą kilo dėl to, kad jai svarbiausia – turtai.

Trijų sūnų auginti neketina

E.Jurgelevičius buvo priverstas grįžti į pasaulietinį gyvenimą.

Dirbdamas Žygaičiuose jis važinėjo automobiliu „Toyota Corolla Verso“, gyveno klebonijoje – dviaukščiame name šalia bažnyčios.

Dabar E.Jurgelevičius kuriasi naujosios draugės namuose. Rūpesčių netrūksta, o dar reikia ieškotis darbo. Matyt, todėl nebeliko laiko pasidomėti, kaip sekasi trims iš didelės meilės gimusiems vaikams.

Kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ klebonas retoriškai klausė: kas geriau – nužudyti vaikus ar užauginti tris vyrus Lietuvai, iš kurios bėga jaunimas?

Tačiau trijų sūnų auginimo naštą ekskunigas perkėlė ant buvusios mylimosios pečių ir dar bandė bylinėtis, kad tektų mokėti kuo mažesnius alimentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.