Po nevykusio pokšto „Facebook“ vėl prabilo europarlamentarė Laima Andrikienė

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta europarlamentarės Laimos Andrikienės nuotrauka buvo kaip mat pašalinta. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narės paskelbtoje nuotraukoje matoma 1986 ir 2018 metų Prancūzijos futbolo rinktinės.

Po nevykusio pokšto „Facebook“ vėl prabilo europarlamentarė Laima Andrikienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Po nevykusio pokšto „Facebook“ vėl prabilo europarlamentarė Laima Andrikienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Štai tokia nuotrauka pasidalijo EP narė Laima Andrikienė. <br>„Facebook“ nuotr.
Štai tokia nuotrauka pasidalijo EP narė Laima Andrikienė. <br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 7:12 PM, atnaujinta Jul 19, 2018, 7:19 PM

„Prancūzijos rinktinė. Ne tik klimato kaita – globalizacija taip pat veikia“, – taip šią nuotrauką buvo pakomentavusi politikė.

Visgi, internautai netruko ją pastebėti. Nuotraukoje akivaizdžiai matosi, kad 1986 metų rinktinės nariai yra baltaodžiai, o šiais metais Pasaulio futbolo čempionatą laimėjusioje rinktinėje didžioji dauguma žaidėjų yra juodaodžiai.

Ne vienas komentatorius rėžė kritiką tokiai politikės žinutei ir šį poelgį vadino rasistiniu.

Prisiskambinus į Europos parlamento narės biurą, jos patarėjas viešųjų ryšių klausimais – Valentinas Mitė, problemos jau nematė, nes įrašas jau pašalintas.

Praėjus kelioms valandoms po tylos sienos, atsiprašymo žinute savo paskyroje pasidalijo pati europarlamentarė. Ji tikino net neįtarusi, kad jos žodžiuose kas nors galėtų įžvelgti rasizmą.

 

„Mano šios dienos jokios piktos valios neturintis įrašas FB sukėlė purslų. Net įtarti negalėjau, kad prie Prancūzijos futbolo rinktinių 1986 ir 2016 metų nuotraukų mano parašytuose žodžiuose, kad „globalizacija taip pat veikia“, kai kas įžvelgs rasizmą.

Apgailestauju, jei kam tai sukėlė tokių neigiamų asociacijų.

Pasaulis tampa vis atviresnis, Europa, kaip žinome, taip pat. Vykstantys pokyčiai mūsų visuomenėse yra realybė, kurią reikia priimti.

Galiu tik apgailestauti, kad bandoma įžvelgti daugiau nei buvau parašiusi ir klaidingai interpretuoti“, – rašoma L.Andrikienės paskelbtoje žinutėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.