Pasieniečiams vėl įkliuvo futbolo „sirgaliai“ su suklastotais dokumentais

Trečiadienį pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti dar aštuoniems futbolo „sirgaliams“. Šie į Šengeno erdvę norėję patekti Gvinėjos ir Gambijos piliečiai VSAT pareigūnams rodė Rusijoje liepos 14 d. pasibaigusio pasaulio futbolo čempionato sirgalių pasus. Pasieniečiai nustatė, kad užsieniečiai buvo apsirūpinę ir, įtariama, suklastotais Prancūzijos bei Belgijos dokumentais, taip pat klastotomis Šengeno vizomis.

Pasieniečiams įkliuvo dar aštuoni futbolo sirgaliai.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo dar aštuoni futbolo sirgaliai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 9:41 AM

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Kenos geležinkelio kontrolės punkte pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusį tranzitinį traukinį Maskva – Kaliningradas. Juo vyko ir 7 Gvinėjos piliečiai, turėję savo šalies ir pasaulio futbolo čempionato sirgalių pasus.

Užsieniečiams – nuo 17-os iki 34-erių. Tikrų Šengeno vizų jie neturėjo ir, įtariama, tikėjosi į Šengeno erdvę prasmukti su kitais suklastotais dokumentais. VSAT pareigūnai nustatė, kad keturi iš šių keliautojų pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Prancūzijoje, dar du turėjo, įtariama, suklastotas Belgijos asmens tapatybės korteles. Vienas Gvinėjos pilietis buvo pasirūpinęs, įtariama, suklastota esą Italijos išduota Šengeno viza.

Pasieniečiai septyniukę išlaipino iš traukinio ir atlikę visus būtinus formalumus Gvinėjos piliečius per Šumsko kontrolės punktą grąžino į Baltarusiją.

Į šią šalį trečiadienį buvo grąžintas ir traukiniu Minskas – Vilnius į Lietuvą bandęs patekti 24-erių Gambijos pilietis. Jis irgi turėjo pasaulio futbolo čempionato sirgaliaus pasą. Pasieniečiai nustatė, kad šio užsieniečio pase buvusi esą Ispanijos išduota Šengeno viza yra, įtariama, suklastota. Gambijos pilietis buvo išlaipintas ir vėliau traukiniu Vilnius – Minskas grąžintas į Baltarusiją.

Prieš prasidedant futbolo čempionato kovoms Kaliningrade, joms vykstant šiame mieste bei po to, kai rungtynės ten baigėsi, Lietuvos pasieniečiai iš viso neleido per Lietuvą traukiniais vykti 73 sirgalių pasus turėjusiems asmenims. Tokie dokumentai skirti privilegijoms Rusijoje ir Baltarusijoje, tačiau neturi galios vykstant į Šengeno erdvę.

Tarp Lietuvos pasieniečių neįleistų asmenų su futbolo sirgalių pasais buvo Nigerijos, Pakistano, Senegalo, Maroko, Bangladešo, Gvinėjos, Alžyro, Indijos, Kinijos, Egipto, Sirijos, Ganos, Gambijos ir Rusijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.