Vairavimo mokymai neįgaliesiems – galimybė judėti savarankiškai

Judėjimo sutrikimų turintiems žmonėms sudarytos sąlygos dalyvauti vairavimo mokymuose, kuriuose jie gali įgyti puikių teorinių ir praktinių vairavimo įgūdžių. Žmonių, turinčių fizinę negalią, mobilumo ir savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymo projektas finansuojamas Neįgaliųjų reikalų departamento, jo metu yra teikiamos B kategorijos motorinių transporto priemonių vairuotojų mokymų paslaugos. Šiomis paslaugomis gali pasinaudoti žmonės, kuriems nustatytas 0–45 proc. darbingumo lygis ir transporto priemonės pritaikymo apribojimas.

 Laidos stop kadras.
 Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 1:50 PM, atnaujinta Aug 1, 2018, 12:49 PM

Pusantro mėnesio trunkančiuose mokymuose gali dalyvauti judėjimo sutrikimų turintys žmonės iš visos Lietuvos. Jų dalyviams nereikia mokėti ne tik už vairavimo kursus, bet ir už apgyvendinimą ir maitinimą. Mokymus baigę asmenys gali pasinaudoti valstybės teikiama kompensacija lengvajam automobiliui įsigyti ar techniškai pritaikyti.

Šiuo metu mokymai organizuojami Valakupių reabilitacijos centre.

Vairavimo mokykloje, kurioje vairuoti mokomi fizinę negalią turintys asmenys, privalo būti įrengta speciali kompiuterių klasė, vairavimo pamokoms pritaikytas automobilis, dirbti apmokyti specialistai (kineziterapeutai, ergoterapeutai, psichologai), taip pat paruošti instruktoriai.

Kineziterapinėmis, ergoterapinėmis priemonėmis ir įranga mokymų metu lavinami vairavimui reikalingi įgūdžiai, mokomasi savarankiškumo (praktinės įsėdimo į automobilį ir išlipimo iš jo technikos ir pan.), taip pat lavinami kognityviniai gebėjimai, siekiant pagerinti asmens reakcijos greitį, atmintį, dėmesio koncentravimą, emocijų kontrolę ir stabilumą.

Susidomėję galimybe dalyvauti programoje daugiau informacijos gali rasti interneto svetainėje www.ndt.lt, kreiptis telefonu (8-5) 231 66 49 arba elektroniniu paštu centras@ndt.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?