Vytautas Bruveris. Kandidatai į būsimus postus – deficitas

Kitų metų rinkimai artyn – naujų veidų ir vardų medžioklė greityn. Ir vis linksmesnė, nes ir medžiotojams, ir jų taikiniams, regis, nesvarbu, su kuo sanguliauti.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 6:46 AM

Susidaro įspūdis, kad kadrų badas pakirto net valstietiškuosius profesionalus.

Pats jų vedlys Ramūnas Karbauskis atvirai pripažino, jog partija taip ir neužsiaugino nieko, kas sugebėtų mesti rimtesnį iššūkį, pavyzdžiui, Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui. Taigi valstiečiai ketina tiesiog jam netrukdyti būsimuose laikinosios sostinės vadovo rinkimuose ir net paremti.

Atrodo, panašų manevrą valstiečiai planuoja ir Vilniuje, nors kažkada žadėjo savo jėgomis užimti ne tik kaimus, bet ir miestus.

Kas galėtų iš žemdirbiško vežimo šokti į sostinės mero rinką? Pasirodo, variantas yra – praėjusį savaitgalį valstiečių sąskrydyje apsilankęs buvęs vienadienis liberalų lyderis, o dabar kailį vis keičiantis prieštaringai vertinamas europarlamentaras Antanas Guoga pademonstravo, kad būtent jis gali būti tas šokėjas, jei tik R.Karbauskis pakvies.

Tai būtų žavus reginys, iškalbingai liudijantis mūsų politinę brandą. Ne mažiau žavus nei dar vakar opozicijos veikėją vaizdavusio A.Guogos dabartinės liaupsės valstiečių valdžiai.

Panašus kadrų deficitas kamuoja net brandžiausia politine jėga save laikančius konservatorius – savo kandidatus į merus ir prezidentus jie leis rinkti ne tiktai partijos nariams, bet ir visiems kitiems rinkėjams, o tie kandidatai irgi galės būti nepartiniai.

Tai lyg ir drąsus partijos atvirumas, rodantis, jog nebijo, kad tuos rinkimus kitos partijos gali paversti karikatūra.

Tačiau labai tikėtina, jog pagrindinė tokių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų užmojų priežastis – ištuštėję partijos aruodai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.