Eimutis Misiūnas ramina VRM darbuotojus: „Masinių atleidimų nebus“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas paklaustas apie tai, kaip vertina Ramūno Karbauskio siūlymą pusei tūkstančio kalinių kalių Lietuvos valstybingumo šimtmečio proga taikyti amnestiją, teigė, kad tokią iniciatyvą vertina palankiai.

Eimutis Misiūnas teigė, kad jo vadovaujamoje ministerijoje masinių atleidimų nebus.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas teigė, kad jo vadovaujamoje ministerijoje masinių atleidimų nebus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 8:30 AM

„Gera idėja, turime puikią progą – ir šimtmetis, ir popiežiaus vizitas. Kiekvienas teisėjas, išanalizavęs visas bylos aplinkybes skiria teisingiausią bausmę. Susipažinęs su asmenų sąrašu, gali pasakyti, kad tai kruopščiai atrinktas žmo0nių ratas, kuriems galima būtų taikyti amnestiją“, – kalbėjo jis ir patikslino, kad po amnestijos durys į laisvę atsivertų nėščioms moterims, moterims turinčioms vaikų, asmens, kurie nuteisti mažiau trejų metų laisvės atėmimo bausme.

„Tai gražus su valstybe susitaikymo aktas“, – kalbėjo E. Misiūnas.

Paklaustas kaip vertina idėja baudas eismo taisyklių pažeidėjams siųsti automatiniu būdu elektroniniu paštu, ministras teigė, kad galima norėti ar nenorėti taip daryti, bet ateityje vis daugiau viešųjų paslaugų bus skaitmenizuotos.

Ministras teigė, kad šiuo metu Lietuvoje įvairios įstaigos peržiūrėjo ir galvoja apie skaitmenizavimą 1600 paslaugų. „Turime imti pavyzdį iš elektroninės prekybos – trys veiksmai, įsidėjai prekę į krepšelį ir sumokėjai. Turime galvoti apie paprastumą“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad viešojo administravimo paslaugos turėtų būti kuo paprastesnės.

E. Misiūno teigimu, pertvarkos vyksta visame viešajame sektoriuje. „Tikiu, kad bus reali nauda. Darbuotojams didės darbo užmokestis, reiks vykdyti mažiau funkcijų, bus efektyvesnės paslaugos, bus greičiau priimami sprendimai, žmonės bus labiau suorganizuoti dirbti valstybės tarnyboje ir jų darbas bus įvertintas. Norint pasiekti rezultatų, turime peržiūrėti paslaugas“, – sakė ministras.

„Vidaus reikalų ministerijos darbuotojams nereikia pergyventi. Nebus masinių atleidimų. Rytoj ketinu pristatyti pertvarkos gaires“, – aiškino E. Misiūnas ir pridūrė, kad jo vadovaujama ministerija jau ir tai „sulieknėjusi“, mat darbuotojų skaičius mažėjo jau pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.