Išgirdę apie savivaldybės planą Šiaurės miestelio gyventojai net išsigando

Pačioje Šiaurės miestelio širdyje veikusi Vilniaus teritorinė darbo birža neseniai iškraustyta į naujas patalpas, o senasis pastatas šiuo metu stovi nenaudojamas. Šiaurės miestelio jaunas šeimas kaip reikiant išgąsdino žinia, kad jų kaimynystėje įsikurs benamių nakvynės namai. Tiesa, sostinės savivaldybė tokią informaciją neigia, o pastate žada vykdyti kitokią veiklą.

 Pastatas Šiaurės miestelyje.<br>K. Mačiūno nuotr.
 Pastatas Šiaurės miestelyje.<br>K. Mačiūno nuotr.
 Pastatas Šiaurės miestelyje.<br>K. Mačiūno nuotr.
 Pastatas Šiaurės miestelyje.<br>K. Mačiūno nuotr.
 Pastatas Šiaurės miestelyje.<br>K. Mačiūno nuotr.
 Pastatas Šiaurės miestelyje.<br>K. Mačiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 2:16 PM, atnaujinta Aug 9, 2018, 2:27 PM

Tokios kaimynystės nenorėtų

„Mintis apie galimus nakvynės namus labai išgąsdino, nes mūsų namas prie pat minėto Darbo biržos pastato, kas reikštų, jog taptume kasdieniais kaimynais. Auginame dvejų metų vaiką, šį rajoną rinkomės ilgai ir atsakingai, čia įsigijome brangiai kainavusį būstą, nes matėme, kad jis yra saugus, kad mažiau girtaujančių ar asocialių asmenų gatvėse“, – laiške naujienų portalo lrytas.lt redakcijai sakė Vitalija G. (redakcijai pašnekovės vardas ir pavardė žinomi – aut. past.)

Moteris teigė, prieš įsigydama nuosavą būstą, kelerius Šiaurės miestelyje butą nuomojosi.

„Nepaisydami tikrai aukštos būsto kainos lyginant su kitais rajonais, pasirinkome šitą būtent turėdami omenyje saugią ir malonią aplinką sau ir vaikams.

Šiaurės miestelyje labai daug gyventojų yra būtent jaunos šeimos su vaikais, todėl saugi ir draugiška aplinka tapusi kone vizitine šios vietos kortele. Sužinoję apie galimus nakvynės namus išties išsigandome, nes asocialūs asmenys taps mūsų kaimynais.

Vaikų žaidimų aikštelė yra prie pat minėto pastato, auginame šunį, kurį vedžiojame vėlai vakare – dabar, atrodo, būtų baisu sutemus vaikštinėti šalia nakvynės namų, nes niekam ne paslaptis, kad juose apsistoja geriantys, asocialūs, narkotikus vartojantys žmonės, kurie dėl savo priklausomybių dažnai būna agresyvūs ir nenuspėjami“, – savo nerimu dalijosi vilnietė.

Vitalija G. teigė suprantanti, kad benamiams reikia pagalbos, bet Šiaurės miestelis, anot jos, vargu, ar tam tinkama vieta. Moteris teigė girdėjusi, kad prieš panašius savivaldybės planus buvo nusiteikusi Rasų gatvės bendruomenė.

Įsikurs „Senjorų avilys“

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su sostinės savivaldybe, šios specialistai patvirtino, kad jokių nakvynės namų Šiaurės miestelyje niekas įkurti neplanuoja.

Anot jų, sostinės savivaldybė aktyviai ieško būdų, kaip prasmingai užimti vyresniojo amžiaus vilniečius ir kviečia prisidėti prie projekto „Senjorų avilys“, kuriame įvairios nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės teiks įvairiapuses, kompleksines paslaugos vilniečiams senjorams.

„Šiai iniciatyvai įgyvendinti numatėme skirti 2500 kv. m patalpas Kubiliaus g. 2. Pasirinkome šiuo metu neįveiklintas laisvas patalpas. Aplink yra gerai išvystyta infrastruktūra, geras susisiekimas su Žirmūnais, Antakalniu bei kitais rajonais, o aplinkui gyvena nemažai vyresnio amžiaus vilniečių.

Kviečiame NVO ir bendruomenes registruotis ir teikti savo siūlymus, kokiomis veiklomis galėtų užsiimti senjorai. Tai gali būti užimtumo, sveikatinimo, kultūriniai ir šviečiamieji renginiai, konsultavimo ir informavimo paslaugos, tai būtų erdvė skirta susitikti, kalbėtis ir veikti.“ – sakė Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.