Vilniuje rasti G tašką bus sunku – trūksta gatvių pavadinimų lentelių

Daug triukšmo su G tašku sukėlusi Vilniaus valdžia pati pripažino, kad jo paieškos bus ne tokios jau lengvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2018, 5:35 PM

Tai atsispindi ir šioje Lietuvos sostinės reklamoje, kurią jau gali stebėti Berlyno ir Londono gyventojai: „Vilnius yra Europos G taškas. Niekas nežino, kur jis, bet kai jį randa – tai nuostabu.“

Viena keista, kad tokia reklama pasirodė baigiantis turizmo sezonui ir prieš pat popiežiaus vizitą.

Vokiečiams ir britams belieka palinkėti sėkmės vykdant paieškas Vilniuje. Ir surimtėjus pridurti: ne tik G tašką, bet ir Gabijos, Gelvadiškių, Gvazdikų ar nebūtinai G raide prasidedančią gatvę Vilniuje, patikėkite, surasti bus ne taip paprasta.

Mat gatvių pavadinimų naujų lentelių per pastaruosius metus atsirado vos viena kita.

Ne tik ši, bet ir ankstesnės valdžios joms visai neskyrė dėmesio. Ir tai suprantama: kai tave veža visus kelius pažįstantis vairuotojas, kai vaikštai miesto centru, gatvių pavadinimų lentelių kaip ir nereikia.

Vėl prisimenant skandalingąją reklamą reikia pripažinti, kad ji skirta 18–35 metų vokiečiams ir britams, kuriems išmanusis telefonas tiesiog prilipęs prie rankos. Jiems naudotis navigacijos sistemomis – įprastas dalykas.

Tačiau daugybę kartų teko matyti vyresnio amžiaus užsienio turistus, vaikščiojančius po Vilnių su popieriniais žemėlapiais. Tiksliau sakant, klydinėjančius, nes jie užvertę galvas veltui dairėsi gatvių pavadinimų lentelių, naujų numerių.

Vilniuje katastrofiškai trūksta ne tik gatvių pavadinimų lentelių, namų numerių, bet ir miesto žemėlapių, nuorodų į architektūros paminklus, įdomesnius objektus.

Kadaise įrengtos rodyklės paseno, jas apgadino chuliganai. O praėjusiais metais įrengtuose maršrutų turistams informaciniuose stenduose velnias galvą nusilaužtų.

Tik devynios lentelės užsienio kalbomis Žydų, Totorių, Rusų, Lenkų, Vokiečių, Islandų, Latvių, Karaimų gatvėse bei Vašingtono aikštėje.

Toks menkas šios valdžios nuopelnas.

Ir po to savivaldybei dar teko atlaikyti teismų maratoną, kai gatvių pavadinimų rašymą užsienio kalbomis apskundė Vyriausybės atstovė.

O apie tai, kad didžiulius ir kadaise puikiai matytus gatvių pavadinimus ir namų numerius ant Fabijoniškių daugiabučių reikėtų atnaujinti, nes jie visiškai nubluko, niekas nepagalvojo.

Niekam nerūpi, kad reikia sukurti vienodo dizaino lenteles ir numerius. Kad būtina tvarka, įpareigojanti privačių pastatų savininkus tas lenteles ir numerius prikabinti.

Kad Vilniuje būtų lengviau ieškoti ne tiktai G taško. Kad patogiau būtų mieste gyventi ir vilniečiams, ir jo svečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.