Šeimos drama: 11-metį anūką buvusi marti pagrobė per senelio gimtadienį

Kol Europos šalys nesikeičia informacija apie tėvų teisių apribojimus, tol atžalų per savo silpnybes netekę gimdytojai gali sugalvoti ir įvykdyti protu nesuvokiamus planus.

D.Pranaitienė tvirtino, kad vaiką iš girto senelio paėmė visą parą budintys kolegos iš Panevėžio. Iš biržiečio anūką buvusi marti pagrobė per jo gimtadienį, pasinaudodama tuo, kad jis buvo išgėręs. <br>V.Savickienės nuotr.
D.Pranaitienė tvirtino, kad vaiką iš girto senelio paėmė visą parą budintys kolegos iš Panevėžio. Iš biržiečio anūką buvusi marti pagrobė per jo gimtadienį, pasinaudodama tuo, kad jis buvo išgėręs. <br>V.Savickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vita SAVICKIENĖ, www.panskliautas.lt

2018-08-13 19:48, atnaujinta 2018-08-13 20:11

Taip atsitiko ir Biržuose, kur pas senelį vasarą atostogavo Norvegijoje gyvenantis berniukas. Gudrumu vaiką išviliojusi motina akimirksniu su juo atsidūrė Vokietijoje.

Išsisprendė per savaitę

Iš senelio namų Biržuose pagrobtas 11-metis berniukas vakar laimingai su tėvu grįžo į Norvegiją.

Grįžo ne iš Biržų, kuriuose tėvas buvo palikęs sūnų su seneliais atostogauti, o iš Vokietijos, į kurią jo biologinė motina buvo apgaule išsivežusi.

Prieš tai moteris gudriai apsuko apie pirštą vaiko teisių gynėjus.

Šeimai daug nervų kainavęs vaiko pagrobimas įvyko prieš savaitę, per senelio gimtadienį.

Policijos pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos specialistų lydima gimdytoja pasirodė jo namuose ir lyg niekur nieko pasiėmė ir išsivedė savo sūnų.

To ji padaryti negalėjo, nes Norvegijoje jai dėl smurto buvo apribotos motinystės teisės. Todėl ir griebėsi klastos.

Koridoriuje – buvusi marti

Vakar darbovietėje kalbinamas berniuko senelis neslėpė džiaugsmo, kad pagaliau sulaukė skambučio iš sūnaus, šis pranešė, kad jau atgavo sūnų ir kartu su juo skrenda į Norvegiją, dabartinius savo namus.

Vyras nedrąsiai prisipažino, kad daug nervų visai šeimai kainavęs įvykis nutiko per jo gimtadienį.

„Dirbu vairuotoju ir alkoholiu niekada nepiktnaudžiauju. Penktadienį buvo mano gimtadienis, tad grįžusį iš darbo mane pasveikino kaimynas. Su juo ir išgėrėm. Apie 20 valandą ėjom į lauką parūkyti. Vos tik pravėrėm buto duris, mus su kaimynu užrėmė policijos pareigūnai. Koridoriuje pamačiau stovinčią ir buvusią marčią bei dar tris moteris“, – nemalonios akistatos pradžią prisiminė biržietis.

Pareigūnai vyrus nusivedė į tarnybinę mašiną, ten jiems buvo patikrintas girtumas. Kiek promilių pripūtė į alkoholio tikrintuvą, Biržų gyventojas nepasakė. „Pripūčiau nemažai. Juk kiek tokiam mažam žmogui kaip aš to alkoholio reikia“, – atviravo smulkaus kūno sudėjimo vyras.

Toliau apie tai skaitykite „Panevėžio krašto“ laikraštyje rugpjūčio 9 d. numeryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.