Paaiškėjus naujoms detalėms Olegas Šurajevas pareiškė: „Aš sukūriau Remigijų Šimašių“

Už vilniečių pinigus mero ataskaitas kuriančio kūrėjo Olego Šurajevo bendradarbiavimas su Remigijumi Šimašiumi prasidėjo gerokai anksčiau nei gegužę pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Sostinės galva anksčiau nusifilmavo O.Šurajevo kurtame filme, o vėliau savivaldybė iš biudžeto lėšų net pirko visą kino seansą į šį filmą.

O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br> lrytas.lt montažas.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br> lrytas.lt montažas.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
O.Šurajevas sulaukia klausimų dėl ryšių su Vilniaus meru R.Šimašiumi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Mindaugas Vasiliauskas, „Lietuvos ryto“ televizija

Aug 13, 2018, 11:32 AM, atnaujinta Aug 13, 2018, 11:41 AM

Štai čia filmo „Grąžinti nepriklausomybę“ kūrėjų pasidalytos nuotraukos, kuriose matyti, kad filme vaidmenį atliko ir Vilniaus meras R.Šimašius.

R.Šimašius vėliau dalyvavo ir filmo premjeroje. O dar vėliau Vilniaus savivaldybė už 1400 eurų nupirko 249 bilietus į šį filmą. Jie buvo išdalyti savivaldybės darbuotojams miesto gimtadienio proga.

„Tuo metu buvo tiesiog personalo departamente tokia idėja. Paprašėm, kad sugalvotų kažką padovanoti darbuotojams. Jie nusprendė, kad kino bilietus, tad pasižiūrėjome, kokie lietuviški filmai buvo rodomi, ir nupirkome, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis. – Nebuvo kažkokios darbo grupės, kuri vertintų tą filmą, atrinktų kriterijus. Tiesiog personalo departamentas parinko tokią motyvavimo priemonę. Filmą išsirinkome pagal tinklelį.“

Mano, kad susitvarkytų etatiniai darbuotojai

Šį filmą kūrė ir su meru drauge dirbo O.Šurajevas. Jų bendradarbiavimas tęsiasi iki šiol – už 9 su puse tūkstančio eurų iš savivaldybės biudžeto O.Šurajevo įsteigta mažoji bendrija kuria mero darbų ataskaitas, nors savivaldybėje jau yra įdarbintas vaizdo operatorius ir režisierius.

„Su mūsų operatoriumi mes taip pat dirbame. Jis kartais filmuoja ir maketuoja tuos dalykus, bet kai vyksta daug renginių, o vasarą jų – labai nemažai, nes vyksta šventės, statybos, tad dar papildomai montuoti mero ataskaitas būtų perteklinė našta vienam darbuotojui, – aiškino P.Poderskis. – Tai ar mums samdytis antrą tokį operatorių, kurį paskui reikėtų atleisti, ar tiesiog tuo laiku, kai yra daugiau darbo, nusipirkti papildomą pajėgumą iš išorės.“

Vilniaus tarybos narys Valdas Benkunskas turi kitokią nuomonę.

„Tuos savivaldybės informacinius darbus puikiai pristatydavo, nufilmuodavo, sumontuodavo ir pateikdavo miestiečiams savivaldybės darbuotojai, kurie, manau, turi ir kompetenciją, visą įrangą. Nežinau, kas galėjo pasikeisti. Bandoma aiškinti, kad krūviai padidėjo, bet nei tų darbų pamažėjo, nei padaugėjo. Galbūt tai dėl to, kad rinkimai artėja. Ta mero savireklama ir bandymas griebtis to šiaudo dėl skęstančių savo reitingų, matyt, ir skatina ieškoti tokių labai keistų priemonių savireklamai“, – kalbėjo V.Benkunskas.

O.Šurajevo kompanija savivaldybės buvo pasirinkta apklausus iš viso tris įmones. Ir tik ši, „Olegas ir storas“, atsiliepė į kvietimą ir gavo sutartį. Į kokias įmones kreiptis, savivaldybės darbuotojai sprendžia savo nuožiūra. Beje, dar prieš pasirašant sutartį R.Šimašiui buvo sukurti 2 vaizdo klipai. Aiškinta, kad tai buvo nemokamai merui sukurti įrašai.

„Žmogus verslininkas, kuris gauna užsakymą, ima ir įvykdo, bet yra ta virtinė sutapimų, kuriuos galime pastebėti. Kad ir ta visa istorija su pirmaisiais vaizdo įrašais ir tik po jų pasirašyta sutartimi. Anksčiau žinojome, kad meras filmavosi filme, o tada visa salė buvo užsakyta savivaldybės darbuotojams. To savivaldybės praktikoje iki šiol nebuvo. Akivaizdu, kad yra tam tikras ryšys ir santykis“, – svarstė V.Benkunskas.

„Sukūrė“ R.Šimašių

Pats O.Šurajevas neslepia, kad yra liberalių pažiūrų. Prieš Seimo rinkimus jis viešai agitavo balsuoti už Liberalų sąjūdį, šiomis dienomis taip pat pareiškė palaikantis R.Šimašių.

„Prieš ketverius metus aš buvau jo štabu, piaru (viešųjų ryšių specialistu) ir komanda. Aš buvau visa galva, nes esu dramaturgas ir scenaristas. Ir aš iš esmės sukūriau R.Šimašių. Aš sukūriau tokį žmogų kaip R.Šimašius, kuris dabar yra meras, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino O.Šurajevas, o tada pasitelkė ironiją – Ir tada aš negalėjau irgi ateit ir paimti pinigų, tad sukūriau savo filmą, į kurį investavau savo 80 tūkstančių eurų. Rizikavau labai dideliu turtu tam, kad po to R.Šimašius nupirktų savivaldybei vietas per privatų seansą, kad galėtume gauti, pavogti, iš savivaldybės 700 eurų.“

Su R.Šimašiumi susisiekti nepavyko – jis šiuo metu atostogauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.