V. Ušackas klausia – ar jam verta dalyvauti prezidento rinkimuose

Visuomenės apklausose politikas Vygaudas Ušackas yra vertinamas kaip vienas iš realiausių kandidatų kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Tačiau pats savo sprendimo dėl dalyvavimo šiuose rinkimuose V.Ušackas nepaviešino. Socialiniame tinkle „Facebook“ politikas teigė, kad asmeniškai, siunčiamais laiškais su klausimais, teiraujasi žmonių, ar jam verta kandidatuoti šiuose rinkimuose.

V.Ušackui žada iki rugsėjo apsispręsti, ar dalyvaus prezidento rinkimuose. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ušackui žada iki rugsėjo apsispręsti, ar dalyvaus prezidento rinkimuose. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 2:17 PM

„Turiu du klausimus, kuriuos šiandien išsiunčiau žmonėms Lietuvoje. Jie paprasti, bet man nuoširdžiai labai svarbūs. Paaiškinsiu, kodėl. Po to, kai atskiros organizacijos ir žmonės ypač per pastarąjį mėnesį ėmė raginti kandidatuoti valstybės prezidento rinkimuose ir pažadėjo remti, nusprendžiau, kad apsiriboti atskiromis nuomonėmis darant tokį sprendimą būtų per maža. Jos labai svarbios, bet nesuteikia progos išgirsti kuo daugiau balsų“, – socialiniame tinkle rašė politikas.

Jis dar kartą priminė, kad savo sprendimą dėl rinkimų paskelbs iki šių metų rugsėjo pirmųjų dienų. „Liko mažiau nei trys savaitės. Todėl šis laikas man kritiškai svarbus. Savo sprendimą laikau labai atsakingu žingsniu, kurį žengęs pasakyčiau, kad ryžtuosi prisiimti atsakomybę ant savo pečių“, – teigė V.Ušackas.

Laiškuose politikas klausia, ar tikslinga jam dalyvauti 2019 metų prezidento rinkimuose, ir kokią vieną, bet esminę Lietuvos problemą jie įžvelgia.

Tylos siena dėl savo galutinio sprendimo kandidatuoti yra apsitvėręs ne tik šis politikas. Kitais lyderiais visuomenės apklausose įvardijami premjeras Saulius Skvernelis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis kol kas apie savo ateities planus kalba miglotai ir aiškaus atsakymo iki šiol nepasako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.