Politologė apie V. Ušacko laiškus: „Tai viešųjų ryšių akcija“

Buvęs Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje, diplomatas Vygaudas Ušackas, kuris minimas tarp pretendentų į prezidentus, griebėsi manevrų, kuriuos politologai pavadino keistais.

V.Ušackas kreipėsi į tautiečius.
V.Ušackas kreipėsi į tautiečius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-17 15:38

V.Ušackas laiškais kreipėsi į Lietuvos žmones klausdamas, ar jam tikslinga būtų dalyvauti 2019 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose, taip pat paprašė tautiečių įvardyti aktualiausią problemą Lietuvoje, kurios valdžia turėtų imtis nedelsdama.

Sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose konservatorius V.Ušackas žada atskleisti jau pirmosiomis rugsėjo dienomis.

„Lietuvos ryto“ pakalbinta Mykolo Romerio universiteto lektorė, politologė Rima Urbonaitė sakė, kad V.Ušackas padarė nemažai politinių judesių dar iki prasidedant tikrajai rinkimų kovai, o šie laiškai – vienas jų.

R.Urbonaitė atkreipė dėmesį, kad paskelbęs savo klausimus piliečiams politikas neketina vykdyti jokios reprezentatyvios būsimų rinkėjų apklausos, todėl nėra aišku, kiek ir kam laiškų išsiųsta.

„Atsakymą į pirmąjį klausimą turėtų sau pateikti pats kandidatas, o kalbant apie problemų įvardijimą, mūsų šalyje ir taip atliekama daug apklausų, esamos problemos jau seniai įvardytos – tai kainos, ekonominiai, socialiniai klausimai.

Tokių laiškų siuntimas – tai bandymas dar labiau atkreipti dėmesį į save.

Nors V.Ušacko reitingai šiuo metu neblogi, matyt, jam norisi dar daugiau dėmesio drumsčiant politinius vandenis, kurie vasarą būna labai ramūs“, – kalbėjo R.Urbonaitė.

Ji priminė, jog prezidento rinkimai yra gana specifiniai, nes norint juos laimėti neužtenka būti populiaria asmenybe vienoje rinkimų apygardoje, reikia įtikti skirtingoms visuomenės grupėms.

„Tokie laiškai – viešųjų ryšių akcija.

Atrodo, kad V.Ušackas sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose priėmęs, bet ne jam reikėtų klausinėti apie problemas.

Tautai reikia prezidento, kuris pats žinotų žmonių problemas“, – ironizavo R.Urbonaitė.

Mykolo Romerio universiteto rektorei ši V.Ušacko akcija primena prieš rinkimus Lietuvos keliais dardėjusį socialdemokratų „Gerų minčių“ autobusiuką, kai kandidatai į Seimą prašė tautos pasidalyti idėjomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.