Ramūnas Karbauskis prabilo apie prezidentės sąmokslą: „Rinkimus laimėjo „ne tie“

Nuo įprastos politinės kritikos iki itin kandžių ir aštrių kaltinimų – taip viešojoje erdvėje atrodo Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos bendravimas su konservatoriais. Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį savo socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo itin aštrią kritika konservatoriams.

Ramūnas Karbauskis pažėrė kritikos konservatoriams.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis pažėrė kritikos konservatoriams.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis pažėrė kritikos konservatoriams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis pažėrė kritikos konservatoriams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis pažėrė kritikos konservatoriams.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis pažėrė kritikos konservatoriams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-08-17 12:26, atnaujinta 2018-08-17 12:27

„Skirtingai negu konservatoriai, mes kitų nevadiname „KGB’istais“, „Fašistais“, „Rusijos agentais“, „runkeliais“ arba „vatnikais“

Konservatoriai L. Kasčiūnas ir A. Ažubalis, net nenutuokdami, kokią, anot V. Landsbergio, didelę grėsmę sukėlė Prezidentei D. Grybauskaitei, užregistravo Seime pasiūlymą, kad Lietuvos komunistų partija būtų pripažinta nusikalstama. Prof. V. Landsbergis, kuris politiniuose kuluaruose vadinamas kone didžiausią įtaką Prezidentei darančiu politiku, kaip įprasta grėsmingose konservatoriams ir jų globėjams situacijose, net saviškius apkaltino dirbant KGB metodais“, – rašė R. Karbauskis.

„Stebint šią konservatorių vidinę dramą, man atrodo, jog kai kuriems politikams pagrindinė problema, kurios nesuvokė du V. Landsbergio pažeminti konservatorių frakcijos Seime nariai, yra ne sovietinės okupacijos metu padaryti nusikaltimai Lietuvoje, ne politinė korupcija, dešimtmečius stabdžiusi atkurtos Lietuvos valstybės progresą, ne daugybė kitų veiksnių, nulėmusių masinę emigraciją, mažas pajamas ir didelį nusikalstamumą. Atrodo, kad V. Landsbergio paminėti politikai nesuprato, kad pagrindinė ir iki šiol viena rimčiausių problemų daugelį metų savo reikalus savais metodais besitvarkiusių šalies elitinių partijų ir juos supančių interesų grupių problema yra kita – rinkimus laimėjo „ne tie“!“, – rašė R. Karbauskis.

Anot jo, V. Landsbergio pareiškimai jam priminė, kad pirmoji viešai parodžiusi, jog Seimo rinkimus laimėjo „ne tie“, buvo Lietuvos Respublikos Prezidentė. „Matomai, tai nebuvo atsitiktinumas, jog po Seimo rinkimų pirmieji į Prezidentūrą buvo pakviesti ne rinkimus laimėjusios partijos atstovai, o G. Landsbergis. Kas galėtų paneigti, kad susitikime buvo kalbėta apie būtinybę „pakentėti“, iki nauja valdžia bus sužlugdyta? Gal todėl taip drąsiai buvo kalbama apie pirmąsias bulves, pasitelkiami kiti garbingą politiką ir deramą retoriką žeminantys metodai?“, – retoriškai klausė jis.

Paskelbtoje žinutėje R. Karbauskis ne tik laidė kritiką, bet ir konservatoriams pateikė pasiūlymą:

„Šiandien konservatoriams, ypač dažnai nesivaldančiai R. Juknevičienei, A. Kubiliui, G. Landsbergiui, turiu pasiūlymą. Jūs mane nuolat vadinate „Kremliaus projektu“, „Rusijos agentu“, mano vadovaujamą Seimo frakciją apibūdinate kaip „fašistinę“, „KGB‘istinę“ ir pan. Gal būtų visiems paprasčiau, jeigu jūs pateiktumėte kokius nors įrodymus, kurie pagrįstų tokius jūsų teiginius? Beje, prieš keletą metų A. Kubilius teisme aiškiai pripažino, jog jokių duomenų, patvirtinančių mano neva esamą „prorusiškumą“, jis neturi.

Labai nenorėjo Seimo narys konkrečiai ir aiškiai atsakyti į užduotą advokato klausimą, muistėsi, tačiau galiausiai atsakė – „aš tokių duomenų neturiu“. Tiesa, atsakomybės už šmeižikiško turinio teiginius A. Kubilius išvengė, kadangi teismai laikosi nuomonės, jog politikų tarpusavio kritikos ribos yra daug platesnės, jie gali hiperbolizuotai išsireikšti, o ir suklysti šiek tiek. Tad konservatoriai ir toliau plačiai naudoja dar vieną KGB‘istinį metodą – nebaudžiamą šmeižtą.

Tad mano pasiūlymas konservatoriams – pasirinkite kitus mokytojus ir kitokius metodus. Labai norisi nors trupučio konstruktyvios politinės diskusijos, motyvuotų pasiūlymų, savitarpio pagarbos vardan mūsų Lietuvos žmonių“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.