Čikagos naujienų laidoje – Neringos Venckienės sūnaus ašaros ir kalbos apie grasinimus

Šeima persekiojama už korupcijos atskleidimą valstybėje – reportažą apie Neringą Venckienę tokiu pavadinimu pirmadienio vakarą paskelbė „NBC Chicago“.

Reportažo pradžioje N.Venckienės sūnus Karolis verkia. Vaikinas žurnalistams pasakojo, jog mama yra nubausta, nes pasielgė teisingai.<br>Lrytas.lt montažas
Reportažo pradžioje N.Venckienės sūnus Karolis verkia. Vaikinas žurnalistams pasakojo, jog mama yra nubausta, nes pasielgė teisingai.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 7:47 AM, atnaujinta Aug 28, 2018, 10:57 AM

„Priemestyje gyvenanti šeima kovoja už mamos teisę pasilikti šioje šalyje. Lietuvoje buvusi teisininkė ir teisėja šiuo metu kovoja prieš ekstradiciją. Jos sūnus sako, kad jei mama grįš, ji bus nužudyta, todėl, jog atskleidė valdžios korupciją“, – reportažą pristatė naujienų laidos vedėjas Robas Staffordas.

Reportažo pradžioje N.Venckienės sūnus Karolis verkia. Vaikinas žurnalistams pasakojo, jog mama yra nubausta, nes pasielgė teisingai. Pasak jo, šeima yra gavusi žinučių, kuriose N.Venckienei ir jam pačiam grasinama nupjauti galvą. K.Venckus JAV žurnalistams pasakojo, jog jei mama grįš į Lietuvą, tikrai bus pripažinta kalta, nes čia teisingo teismo sulaukti yra neįmanoma.

Portalas lrytas.lt primena, kad teismo procesas dėl buvusios teisėjos ir eksparlamentarės Neringos Venckienės ekstradicijos į Lietuvą Jungtinėse Valstijose gali užtrukti iki lapkričio mėnesio.

Apeliacinį skundą N. Venckienė JAV, Čikagoje, įsikūrusiam apeliaciniam teismui turi pateikti iki rugpjūčio 22 dienos. Tuomet JAV vyriausybė turės mėnesį pateikti atsakymą, o vėliau bus surengtas teismo posėdis.

Praėjusią savaitę Čikagos teismas atmetė N. Venckienės prašymą sustabdyti jos išdavimo Lietuvai procesą.

Lietuvos prokurorai siekia N.Venckienės grąžinimo į Lietuvą, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

N. Venckienė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Ji Čikagoje suimta šiemet vasarį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.