Saulius Skvernelis: visuotinė karo tarnyba kol kas per brangi

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis teigia manąs, kad visuotinis karių šaukimas šalies krašto apsaugos biudžetui šiuo metu būtų per didelė našta. Pirmiausia, pasak premjero, reikia modernizuoti įrangą ir baigti pajėgų komplektaciją. 

 Pirmiausia, pasak premjero, reikia modernizuoti įrangą ir baigti pajėgų komplektaciją. <br> LR archyvo nuotr.
 Pirmiausia, pasak premjero, reikia modernizuoti įrangą ir baigti pajėgų komplektaciją. <br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2018, 9:39 AM

„Lieku prie nuomonės, kurią man suformavo karybos profesionalai. Šiuo metu mums reikia modernizuoti ginkluotąsias pajėgas. Kariuomenės vadas konstatuoja, kad mūsų kariuomenė buvo aprūpinama labdaros pagrindu - ką atliekamo duodavo kuri nors NATO valstybė. Mums reikia modernizuotis. O privalomas vaikinų šaukimas yra labai brangus - bent 120 mln. papildomų eurų“, - „Žinių radijui“ sakė ministras pirmininkas. 

Politikas paaiškino, kad modernizacija tęsis iki 2022 m., ir tik po to būtų galima galvoti, kaip perskirstyti biudžetą, kad būtų galima finansuoti visuotinį šaukimą. Iki tol bus stiprinami šalies civilinės gynybos elementai ir organizacijos tokios kaip Šaulių sąjunga. 

Paklaustas nuomonės dėl opozicinės Socialdemokratų partijos lyderio nuomonės, esą išlaidų gynybai didinimas atima lėšas iš socialinės apsaugos, premjeras paaiškino, kad Lietuvai yra privaloma investuoti į gynybą, o Vyriausybė antrus metus paeiliui didina išlaidas socialinei apsaugai. 

ELTA primena, kad Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas kritikuoja naują Vyriausybės pasiūlymą didinti krašto apsaugos išlaidas ir 2,5 proc. BVP gynybai pasiekti 2030 m. Pasak G. Palucko, reikia investuoti į „minkštąjį“ saugumą. Jo teigimu, visuomenės valia taip pat turi būti pasirūpinta, ji turi jaustis ekonomiškai ir socialiai saugi. Prezidentė, Seimo pirmininkas ir kitų partijų vadovai su socialdemokratų vadovu nesutinka. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?