Vadovybės apsaugos departamentui siūloma „vadovybės autoriteto“ apsaugos funkcija

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtoms Vadovybės apsaugos įstatymo pataisoms, kurias priėmus Vadovybės apsaugos departamentui (VAD) būtų suteikta daugiau galių, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“. 

 Kaip teigiama pataisų aiškinamajame rašte, taisyti įstatymą verčia geopolitiniai pokyčiai ir sparčiai tobulėjančios technologijos. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Kaip teigiama pataisų aiškinamajame rašte, taisyti įstatymą verčia geopolitiniai pokyčiai ir sparčiai tobulėjančios technologijos. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2018, 9:41 AM

Pataisomis siūloma įpareigoti VAD saugoti šalies vadovybę - prezidentą, Seimo pirmininką ir premjerą - nuo neteisėto informacijos apie juos, institucijas ir valstybės reikalus rinkimo techninėmis priemonėmis, taip pat užkirsti kelią bandymams neigiamai paveikti vadovybės autoritetą. 

Kaip teigiama pataisų aiškinamajame rašte, taisyti įstatymą verčia geopolitiniai pokyčiai ir sparčiai tobulėjančios technologijos. 

Ir Vyriausybės teisininkams, ir Seimo opozicijos atstovams, kaip rašo dienraštis, užkliuvo pernelyg abstrakti formuluotė „vadovybės autoritetas“. Taip pat neaišku, kaip reikėtų suprasti rizikos veiksnius, galinčius neigiamai paveikti tą autoritetą, ir kaip jie būtų šalinami. 

„Norime, kad mums būtų suteikta teisė kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, kai šalia valstybės vadovų atsiduria nepageidautinas kitos valstybės atstovas ir nori kartu nusifotografuoti, o vėliau tą fotografiją naudoti nežinia kokiais tikslais, perspėti nesifotografuoti. Tačiau tai spręstų pats saugomas asmuo“, - aiškino VAD direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.