Kaišiadoryse atleistas administracijos direktorius, jo pavaduotojas ir vicemeras

Kaišiadorių rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį per neeilinį posėdį atleido administracijos direktorių ir jo pavaduotoją.

Kaišiadorys ,žmonės , miestas, policija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaišiadorys ,žmonės , miestas, policija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-31 10:23, atnaujinta 2022-12-05 18:39

Kaišiadorių rajono meras konservatorius Vytenis Tomkus BNS penktadienio rytą sakė kol kas nesulaukęs nei pranešimų apie formuojamą naują valdančiąją koaliciją, nei siūlomų naujų kandidatų į pareigas, todėl tolesni sprendimai kol kas nėra aiškūs.

„Žiūrėsime, ar yra nauja dauguma susiformavusi, ar jie turės kokių siūlymų, ar turėsime darbą tęsti mažumos sąlygomis. Viską reikės aiškintis“, – sakė meras.

Atleidimą inicijavę tarybos nariai teigė, kad vicemeras konservatorius Algimantas Janavičius, administracijos direktorius socialdemokratas Česlovas Neviera ir jo pavaduotojas konservatorius Tomas Vaicekauskas neskyrė pakankamo dėmesio savo kuruojamoms sritims, netinkamai atliko pareigas.

Balsavimai dėl atleidimo vyko nedalyvaujant valdančiajai koalicijai. Rajono meras posėdžio pradžioje perskaitė dešimties valdančiųjų pareiškimą, kad jie patvirtina tolesnį darbą ir, pavadinę balsavimą dėl nepasitikėjimo politiniu žaidimu, paliko salę.

„Politiniuose žaidimuose nusprendėme nedalyvauti. (...) Jeigu liks dauguma toliau dirbti, turės išsirinkti savo pirmininkaujantį ir toliau atlikti procedūrinius veiksmus, tuo metu mes protestuodami išeiname“, – paskelbė meras.

Posėdžių salėje likę 14 tarybos narių tęsė darbą ir visus tris vadovus atleido. Jie pareigų nebeeina nuo penktadienio. Administracijos direktoriaus pareigas laikinai eiti pavesta Žaslių seniūnui Mindaugui Nasevičiui.

„Aš nepergyvenu, kad jūs mane atleidžiate (...) Bet gaila man jūsų. Noru pasakyti, kad nėra tokios galios, kuri mane užvaldys, o jus kai kas užvaldė: dėl žemės gabaliuko, nerealių pažadų“, – prieš atleidimą į tarybos narius kreipėsi vicemeras A. Janavičius.

Jis kategoriškai atmetė tarybos narių priekaištus ir klausė, ką atleidimą inicijuojantys tarybos nariai padarė, kad problemas išspręstų.

Kaišiadorių rajono taryboje dirba 25 tarybos nariai.

Atleidimą palaikė opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija, joje yra aštuoni nariai, bet vienas jų nedalyvavo, viena Lietuvos laisvės sąjungos narė bei nuo valdančiosios daugumos atskilę trys socialdemokratai, du „darbiečiai“ ir vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.